Kusthemorrojdens kostnader

Så fick vi då äntligen veta. Vadå? Kostnaden som vi skattebetalare får för att färdigställa markarbetet på Kusthemorrojden. Förlåt, vi menar förstås Kusthöjden.

Ty i dagens gratisex av Allehanda så intervjuas exploateringschef Odd Johansson om Kusthöjden. Där får vi veta att det finns långt gångna planer på bygge av 200 lägenheter och att frälsehissen kanske kan komma att materialiseras till de boendes fromma.

Odd Johansson citeras:

“Inte konstigt att det äntligen börjar hända saker på Kusthöjden. Det är ett attraktivt område.”

Nej Odd, det är inte attraktivt. Det är ett blåshål i baklandet, inte olikt ett dagbrott och granne med en backhoppningsbacke, nära fågelvägen till stan men i praktiken ack så långt bort. Och snart kommer de boende få höra att de parasiterar på skattebetalarna. Ty 12 miljoner kr uppskattar exploateringschefen att markarbetena kommer att kosta. Utöver köpeskillingen för de obebyggda fastigheterna, vill säga. Den köpeskillingen var 6,8 miljoner kr.

Tror ni det stoppar under 20 miljoner kr gott folk? Det återstår att se.

En av de som tjänar på att skattebetalarna nu sätter igång och slutför detta fiaskoprojekt, är Anders Källström. VD för LRF, exmake till oppositionsrådet Anna-Britta Åkerlind och far till riksdagsledamoten och fullmäktigeledamoten Emil “guldlock” Källström. Anders var en gång i tiden chef för Allehanda Media och dessförinnan oppositionsråd en vända.

Och är det en slump att Hasse Tavérs reklamartikel för Kusthöjden publiceras i fredagstidningen som når samtliga hushåll i kommunen? Knappast. Så här går det till när storkunden kommunen vill ha gentjänster av Allehanda i PR-syfte. Vi gissar att den tid då det fungerade är förbi.

(Läs våra tidigare inlägg “Så mycket tjänade advokat Gunnar Bodén på Kusthöjdens konkurs” och “Kusthöjden: Anna-Brittas jäv“)

Vem kan den hemlige “eventuelle” byggherren då vara? Bolaget som kanske kommer bygga 200 lägenheter däruppe. Vi har ingen aning. Men om det visar sig vara en lokal förmåga, så kan vi nog vara rätt säkra på att överenskommelsen byggherre och kommun emellan, innehåller sådant som inte kommer att få se dagsljus.