Resecentrum – en kommunal affär

Rekordkort blogginlägg!

Resecentrum i Övik är en visa. På kvällar och nätter har det varit “stök”. Det är massmedias omskrivning för bråk, vandalism, slagsmål och narkotikaförsäljning. Ett fall av sexuellt ofredande av nära nog pedofil karaktär inträffade förra året. Lokalerna har periodvis varit romskt hotell och morgonpendlarna har bokstavligen mötts av snarkande tiggare i delar av lokalerna. Ett tag hade två bostadslösa lokala förmågor bosatt sig på platsen. Stationstoaletten…nej, let’s not go there.

Kommunen, som äger Resecentrum, har varit helt oförmögen att göra något åt detta. År ut och år in har det pågått. När man väl gör något, är det att stänga lokalerna nattetid. Och kameror ska ersätta polis och ordningsvakter.

Därutöver har Norrtåg stora problem – tågen går helt enkelt alldeles för sällan i tid. Om de går alls. Den som har anmält sig till sms-utskick med information om trafikstörningar tröttnar snabbt på det evinnerliga plingandet i mobilen.

Till ovan skall nu läggas det senaste: t.o.m. rulltrapporna har börjat lägga av. En av Resecentrums rulltrappor har stått still i en månads tid nu, rapporterar en bloggläsare.

I Japan mäter man tågförsening i sekunder.