Kommundirektörens frus kompanjon anställdes på kommunens näringslivsavdelning

Kommundirektören Magnus Haglund med fru Stina är sannerligen ”a gift that keeps on giving”.

Vi har intresserat oss för närigslivsavdelnigen. Inte minst vilken kompetens man finner där. Det första vi ramlar på är Stina Haglunds kompanjon Sara Rudälv:

 

E7AD6DBB-B343-49C4-AE93-C4EA8A363A01.jpeg

 

Sara Rudälv är kompanjon med kommundirektörsfru Stina Haglund genom sitt delägarskap i bolaget Alla Tiders Kompetenser, och har varit (är?) anställd i Stinas bolag Your Will:

1F30B4B7-9E40-4CD5-9D47-CCED1103B1AB

 

Ovan är taget från LinkedIn. Observera hur det står ”Tillsammans med en kollega tog jag över…” under beskrivningen av arbetslivserfarenheten från Alla Tiders Kompetenser. Den kollegan är Stina Haglund.

Företagandet gick så bra att det behövde kompletteras med en anställning på näringslivsavdelningen på kommunen. 

Tror någon att kompanjonskapet med tjänstemannafrälsets förste dam Stina Haglund inte har spelat roll vid rekryteringen?

Det skall noga påpekas detta: Sara Rudälv har inte anställt sig själv. Det är inte henne man ska klandra. Och till skillnad från nära nog samtliga övriga på näringslivsavdelningen, möjligen förutom tuppen i hönsgården – näringslivschef Fredrik Holmgren som inte är chef över något näringsliv – så har Sara Rudälv en relevant utbilding, då hon är civilekonom.

Vi återkommer med en titt på kompetensregnet på näringslivsavdelningen.