Resecentrum skall nu bli fritt från nattgäster

Tre inlägg tog det. Sedan kryper höga herrar tjänstemän i kommunhuset till korset och meddelar att Resecentrum åter skall stängas nattetid, rapporterar Allehanda. Två frågetecken uppstår: klarar de av att avhysa gästerna och sker initiativet på eget bevåg eller är det tillsagt från högre politisk ort?

Oavsett svaren på de två frågorna, så kan man fråga sig hur länge det skulle dröjt med upprättande av ordning i Resecentrum om vårt blogginlägg inte fått stor spridning på facebook? Och ska det vara så i ett friskt, demokratiskt och väl fungerande samhälle, att politiker och kommunala tjänstemän måste utsättas för opinionsarbete i bloggform – för att de ska sköta en så grundläggande sak som upprätthållande av ordning i det offentliga rummet?

Den enskilde måste förstå att bevaka sina rättigheter för att få del av välfärdstjänsterna. Talträngda protestanter och lutheraner, fostrade att stå ut med det öde livet gett dem då det är skamligt att klaga, får stå tillbaka för de med ordets makt som kräver sin rätt, snarare än accepterar sin lott. Detta är känt. Nu har vi nått ett nytt stadium: folk måste kollektivt visa missnöje på sociala medier, för att helt enkla samhällstjänster och -uppgifter skall bli utförda.  

Vi måste också kommentera Allehandas artikel. Den är helt enkelt absurd.

Man skriver inte vilka som flyttat in på Resecentrum. Man kan inte ens använda hittepåordet ”EU-migranter”. Vet ni vad journalister? Folk skrattar åt er. Skratt och grogg på sin lediga tid – så har barrskogsbältets folk hanterat maktens dumheter så långt folkminnet sträcker sig. På gott och ont. Så hanteras ni. I samma fack som idiotiska politiker, giriga bankdirektörer och principlösa generaldirektörer. 

 Ni skrattas åt.

78309A66-0B5A-49D7-9F10-1FA1310CB2D1