Centrum För Rättvisa kliver in i Arne Gavelin-affären

”AG-affären för kommunen ingen lisa
Nu uppmärksammad av Centrum för rättvisa
Bloggen här, grävde upp det där
som gömts undan i vår rättssfär.
Ansvar krävs trots de hävda de var novisa.”

Arne Gavelin får hjälp av Centrum För Rättvisa.

Så är det. Vi hade inte tänkt att skriva om det i detta skede. Varför varna asfåglar om jägarens ankomst?

Nu blir det ändå så. Saken har nämligen kommit ut och sprids i rask takt. Medarbetare på Centrum För Rättvisa har redan besökt Arne Gavelin. Nödvändig fullmakt har utfärdats. Stenen är satt i rullning. Svettas månde inte så få skumraskfigurer som deltagit i det smutsiga tarv som omgärdat Arne Gavelin. Allt noga känt och likgiltigt övervakat av rättssamhället och myndigheterna, inklusive kommunens överförmyndare. Den överbyggnad du ekonomiskt bär på dina axlar.

Den som följt bloggen vet att vi inte delar socialingenjörens syn på människan som varandes en pjäs på ett schackbräde. Eller en simpel organism som rationellt svarar på den politiska maktens stimuli i form av skatter, lagar och påbud. Snarare ser vi henne som såväl förtjänstfull, som ofullkomlig med fel och brister. Som människa måste man förhålla sig till båda sidor.

Därför erkänner vi två synder: fåfänga och skadeglädje.

Fåfänga, eftersom det var vi som förde ut Arne Gavelins öde i ljuset, att betraktas av människor med bättre omdöme än det hos tjänstemän på såväl överförmyndare som tingsrätt – ni läsare. Över detta känner vi stolthet.

Skadeglädje, ty nu tvingas sossestyret besvara moderaternas interpellation om rättssäkerheten i överförmyndarverksamheten, med full kännedom om att Centrum För Rättvisa valt att utreda övergreppet mot Arne Gavelin. Vi kommer noga läsa det svaret och sprida det. Såväl det skriftliga, som anförandet i fullmäktige. Det kommer att skänka oss glädje.

Men det skänker oss ingen glädje att fortsatt betrakta den tysta leken som Allehanda behandlar fallet Arne Gavelin med. Hur en tidning kan beröva sig själv all trovärdighet och inte ens ha ekonomiska incitament till självskadebeteendet, är en gåta.

[Centrum För Rättvisa skriver om sig själva bl.a. så här:

”Sedan starten 2002 har Centrum för rättvisa granskat tusentals fall och har engagerat sig som ombud i över 100 fall. Fallen har rört rätt till likabehandling (icke-diskriminering), föreningsfrihet, äganderätt, närings-/yrkesfrihet och olika aspekter av rättssäkerhet.

Vi har för enskildas räkning drivit processer mot stat, kommun, fack och arbetsgivare. Våra klienter har vunnit i 90 procent av fallen. Vi har haft 18 fall i de högsta juridiska instanserna i Sverige och i Europa, varav nio i Högsta domstolen. Våra klienter har haft framgång i samtliga dessa fall.”

Läs mer här.]

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 18

Bli först att betygsätta

2 reaktioner till “Centrum För Rättvisa kliver in i Arne Gavelin-affären

Lägg till

 1. Är väl en Öviksbo som grundat Centrum för rättvisa. Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer 👍

 2. Bra!
  Den instans vilken bör få det hett om öronen måste rimligtvis vara Överförmyndaren.
  Det känns som om det finns en del material där runt allt att gå igenom, inte endast Arne Gavelin utan säkerligen andra människoöden.

  Jag ställer mig i det led vilket är mycket undrande över lokaltidningen Allehandas agerande(läs; frånvaro av detsamma).
  Det är ju sant, hur de än försöker ignorera den här illaluktande historien, blir ju fler och fler undrande över varför det inte skrivs i tidningen om det hela.
  Medierna; Tredje Statsmakten, är ju just de som skall granska den första och andra statsmakten.
  Medierna mister ju sin funktion. Och det är underligt, på sitt vis, att människor i gemen lägger en rejäl slant vart år och prenumererar på en tidning vilken har allsvenska MoDo Hockey som stående huvudnyhet samt med Må Bra/Så Lyckas Du Med Dina Petunior/Ahmed och Ahmedina från Långbortistan och deras åtta barn trivs sååå bra i Övik…

  Tidningen har blivit som så många andra dagstidningar: En substanslös blomtidning för fruntimmer, fylld med det kvinnor vill läsa; lättviktsnyheter vilka ger en sådär absolut helt lagom känslotouch för en stund, som det går att småprata om på nån fikarast på nån administration nånstans i kommunen, en rast vilken avslutas med en helt nödvändigtoch samstämmigt ”Mmmm, men visst är det! Jaaa!”

Var inte blyg, Kommentera!

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: