10 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Gästinlägg: ”…du som föds av oss”

I senaste numret av Nolaskogs, Örnsköldsvik kommuns informationsblad, går den av oss skattebetalare, högavlönad med drygt 100.000 kr / mån, kommundirektören Magnus Haglund, till hårt angrepp, mot bloggen Granskning Örnsköldsvik. Han säger sig inte respektera människor som gömmer sig bakom anonyma hemsidor, eller skriver på anonyma bloggar och andra forum.

Han nämner inte namnet Granskning Örnsköldsvik, men andemeningen i hans inlägg är hur tydligt som helst med vad han åsyftar. Borde inte han lyftas fram till en offentlig granskning? Vad han ger uttryck för, är ingenting annat än gammalt socialdemokratiskt överförmynderitänk, där de anser att de vet bättre än vanligt folk!

Att han är en människa som vågar stå för sina åsikter, till skillnad mot de som gömmer sig och framför kritik anonymt. Vad han inte nämner är, att han har en hel kommunstab bakom sig som skydd, men att den enskilde, kommunanställde, har inget skydd, utan kan när som helst avpolletteras och kastas ut i kylan. 

Före detta kommunalrådet John Norberg (S) uttryckte en gång sin harm mot en kommunanställd som framförde kritik mot ett byggärende ”hur fan kan du överklaga, du som blir född av oss”. Notera gärna Norbergs syn- och förhållningssätt till den kommunanställde medarbetaren.

Sålunda. Ni vanligt folk skall hålla käften och inte framföra kritik mot oss duktiga, anser kommundirektör Haglund. Socialdemokrater i ledande ställningar i vår kommun har aldrig tålt kritik. Påpekar du felaktigheter i deras förda politik, oavsett ämne, utsätts du som anställd för trakasserier, vilka kan ta sig en mängd olika former. Alla med syftet att sätta kritikern på plats och att få personen att hålla käften.

Uteblivna fortbildningar, ”åh, det måste någon ha glömt”. Känner ni igen uttrycket? Uteblivna löneförhöjningar eller väldigt låga sådana, personliga ”överrockar” placeras på din arbetsplats för att ”omskola den kritiske till att komma på bättre tankar”.

Kritiska lärare får ”elevassistenter” placerade i sitt klassrum, med det officiella uppdraget att hjälpa en svag, störande eller utsatt elev, men det verkliga syftet är att granska, notera och registrera allt vad den ”kritiske läraren” säger och gör under sin arbetsdag. Därefter sker rapportering till personalansvarig vid Bildningsförvaltningen. Därpå följer åtgärder. Samtal och hot om uppsägning. Eller omplaceringar till den klassiska ”Golgatavandringen”. Det vill säga utplacerad som ”resurslärare” med trista och nära på obefintliga arbetsuppgifter, vilket till sist leder till att den kritiske väljer att själv säga upp sin anställning. Allt för att överleva som människa.

Väldigt många kommunanställda, med kritiskt förhållningssätt till sin arbetsgivare, Örnsköldsviks kommun, har fått göra denna resa, som till sist slutar vid ”uppsägning på grund av personliga skäl”. Det spelar ingen roll hur många år du tjänat samhället, eller vid vilken ålder du befinner dig. 59-åringar med 37 års tjänstgöring för samhällets bästa, kan helt plötsligt finna sig ställda utanför lönelista och arbetsgemenskap.

Så handlar och uppträder de sanna och rättrogna socialdemokraterna när de fått makten att sitta i beslutande ställning.

[inte ens en pseudonym]

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 48

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!