9 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Gästinlägg: Så tvår vi våra händer

Det var för längesedan en äldre läkare som inte fann sig i några nyordningar från dåvarande läkemedelstillsyn. Det för att de nya bestämmelserna innebar att han tvingades skriva in journalanteckningar vid receptskrivning. Därför tog han det drastiska beslutet att till alla patienter ordinera: ”Tvätta med tvål och vatten och ta en promenad när ni känner obehag.” På så vis slapp han allt, i hans eget tycke, onödigt pappersarbete. Och hans ”effektivitet” lovordades vida omkring, då han alltid lyckades ”behandla” fler än dubbelt så många patienter om dagen än kollegerna.

Dessutom kunde han lämna arbetet i tid varje dag och förnöjsamt vattnade han sin älskade krukväxt på det i övrigt helt rena skrivbordet med exakt rätt mängd vatten var dag. Det vilade ett lugn och en harmoni över denne ordningssamme man. Någon utvärdering gjordes aldrig av denne läkares metod.

Nu tror läsaren kanske att jag skulle raljera över Hälsomyndighetens rekommendationer som vi fått oss till del under den senaste tiden; inte alls utan tvärtom.

Vad är syftet med rekommendationerna? Ja. Idag att stoppa smittspridning och rädda liv. Göra vår befolkning medveten om risker och att vi ska inse värdet av att förändra våra vanor. Har vi skäl att följa dessa? Obetingat måste envar tänkande person entydigt svara: JA, och faktiskt inrätta sig efter det i den dagliga tillvaron.

[Signaturen Nemo saltat sobrius nisi forte insanit]

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 14

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!