Fastslaget av svensk myndighet: brist på respekt för demokratins idéer har förekommit i SSU

Den 14 januari fattade MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) beslut om att återigen lämna bidrag till SSU:s riksorganisation. Totalt 2 340 678 kr. Av dessa ska 1 560 195 kr komma ”ordinarie och långsiktiga lokala verksamhet till del”.

Enligt Kammarkollegiet hade SSU totalt 163 Mkr i intäkter år 2019. Av dessa var exakt 0 kr hänförliga till medlemsavgifter, ty medlemsavgiften är just 0 kr.

Intäkterna kommer till största del från spel- och lotteriverksamhet, samt till mindre del från börs- och värdepappersspekulation respektive skattebetalarna.

Från MUCF får vi också veta SSU:s medlemstal:

Märkliga variationer, kan man tycka. Eller mer rättframt: uppenbart lurendrejeri. Ena året fördubblas medlemstalen, för att påföljande år halveras. Jovisst serru, liksom så att typ, du vet, jamen…

Nämnde vi att medlemstalen är bidragsgrundande hos MUCF? Bidrag, bidrag, bidrag.

Med knappt 6000 medlemmar och totalt 163 Mkr i intäkter, landar man på makalösa 29 000 kr per medlem i intäkt. SSU är inte en fråga om sunt politiskt föreningsliv för unga. Det är en affärsrörelse och drivhus för framtida slemma yrkespolitiker.

MUCF visar också prov på stor humor. Läs bara detta:

”Under 2020 har det framkommit uppgifter i media gällande brist på respekt för demokratins idéer inom er organisation. MUCF har med anledning av detta bett er att yttra er om uppgifterna. MUCF anser att det yttrande som ni har lämnat på vår begäran är tillfredsställande. MUCF noterar dock att det under tre års tid har förekommit uppgifter i media om medlemsföreningar inom er organisation som strider mot demokratins idéer. Enligt 8 § i förordning (2011:65) om statsbidrag till barn- och ungdomsorganisationer får bidrag endast lämnas till en organisation som i sin verksamhet respekterar demokratins idéer. Myndigheten vill därför framhålla att det är viktigt att ni ser över er organisation och era medlemsföreningar så att organisationen och medlemsföreningarna fortsättningsvis lever upp till demokratins idéer. Om det framöver framkommer nya uppgifter i media som tyder på att det finns brister inom er organisation kopplade till demokratins idéer kommer MUCF göra en ny bedömning och det kan då påverka bidraget för hela organisationen.”

Föreställ er nu landsfader Löfven när han står i talarstolen och stammar om högerextremism. Eller Morgan Johansson när han med kladdkritorna målar brunt på allt som inte är rött eller grönt. Dessa kretiner har alltså ett ungdomsförbund, där bidragsgivande myndighet ålägger förbundet att yttra sig över förekomsten av ”brist på respekt för demokratins idéer” i den egna organisationen.

Om nu någon har missat det, så handlar den där bristen på demokratirespekt om SSU-lokalavdelningar som helt tagits över av medlemmar med bakgrund i Mellanöstern. Antisemitism och ointresse för medlemsdemokrati frodas. Fusk likaså.

Fast det är förstås inte nytt, detta med fiffel och båg. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi, som av vissa påstås vara en framtida kandidat till partiledarposten, fuskade med medlemstal när han var ordförande i SSU. Han använde också pengar från en SSU-intern ”integrationsfond” för att finansiera sin egen politiska kampanj. Som lök på laxen satt han som ledamot i polisstyrelsen i Upplands län, trots att han vid tillfället inte var svensk medborgare. Läs mer på Wikipedia.

Som synes fortsätter bidragen dock att delas ut till SSU av MUCF.

Har du vänner, bekanta, arbetskollegor och släktingar, som envisas med att rösta på S? Stick sådant här under näsan på dem och avkräv dem svar: stödjer du detta?

Återigen: SSU är plantskola för framtidens inflytelserika rikspolitiker inom S.

Du ser idag i SSU, vad du imorgon mycket väl kan ha som ministrar i regeringen.