Kommunen bildar ”innovationsbolag”

På torsdagen meddelade kommunen på sin hemsida att man avser bilda ett ”innovationsbolag” tillsammans med ”näringslivet”.

”Näringslivet” i det här fallet är föreningen ”Höga Kusten Innovation”.

Bolaget ska heta Innovation Örnsköldsvik AB och ska attrahera kompetens, kapital och bidra till utveckling av innovativa idéer inom fyra branschområden: industrinära innovation, kultur- och samhällsinnovation, innovation inom besöksnäringsnäringen samt tjänstebaserad innovation.

Kommunens ägande kommer att vara 70%. Trots en majoritetspost har man för avsikt att inneha en minoritet av styrelseplatserna.

Det är svårt att hitta någon information om föreningen Höga Kusten Innovation. Föreningen är skriven på dess ordförande Johanna Forsgrens hemadress i Husum. Där återfinns även föreningen High Coast Creative, som är sprungen ur kommundirektörsfru Stina Haglunds märkliga uppdrag åt kommunen.

Med ”näringsliv” ska nog alltså förstås det gäng människor som återfinns runt Företagarna Örnsköldsvik.

Vid kommande fullmäktige (28/2) ska beslut fattas om att gå vidare med bolagsbildandet.

Av kommunens nyhet framgår att bolaget ska startas på kommunala medel, men ingenstans står hur mycket som kommer att skjutas till.

Vad bolaget egentligen ska syssla med, framgår inte heller. Endast den som lever i en fantasivärld kan få något vettigt ur kommunens information.

Och tydligen går det att överdosera på ordet ”innovation”.

Power point-samhället slog till igen!