Till S-röstande kvinnor i omsorgen

Betrakta nedan screenshot från Socialdemokraterna Örnsköldsviks Facebooksida.

Kommunalrådet Per Nylén skakar tass med Jim Sundelin. Den senare sitter i förbundsstyrelsen för fackförbundet Byggnads. Herrarna har kommit överens om att S ska verka för att kommunen ska ställa krav på kollektivavtal hos byggherrens entreprenör(er) vid markanvisningsavtal.

Jim Sundelin är förstås också sosse. I Örnsköldsvik. Han är ordinarie ledamot i fullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen och styrelseordförande i Miva.

Det är så dumt. Sossarna står och skakar hand med sig själva i en pajasteater.

Nu är det så att ett mantra från såväl S som fackförbunden genom åren har varit: det ska arbetsmarknadens parter lösa. Alltså har Sverige aldrig haft några lagstiftade minimilöner.

Tydligen gäller inte det där med att arbetsmarknadens parter ska lösa mellanhavanden om lön och kollektivavtal, när det gäller byggnationsarbeten på mark som har anvisats av kommunen.

Och det är här du kvinna i omsorgen kommer in i bilden. Arbetar du i Övik så har du med mycket hög sannolikhet kommunen som arbetsgivare. Du vet också vad kommunen betalar i lön. Den sedan hedenhös S-styrda kommunen.

Ja, den av Per Nylén och Jim Sundelin styrda kommunen.

På Kommunalarbetarens sida kan man se medellöner för olika yrken som sorterar under fackförbundet Kommunal. Och man kan se medellönerna per kommun. Nedan visas medelönen för ett vårdbiträde i Övik.

Så ser det ut när man har sosseriet som arbetsgivare.

Vad har Jim Sundelins medlemmar – byggnadsarbetarna – för löner? Nedan diagram är taget från en rapport från Byggföretagen.

Så ser det ut när man har ett privat byggföretag som arbetsgivare. Och är man.

Heter man Per Nylén så skor man sig på det allmänna med sisådär 75 000 kr/månad i ”lön”.

Låt oss avsluta det här på tydlig, men ej så vacker, svenska.

Allt pladder från sådana där mjukisar som Per Nylén om feminism och jämställdhet, är bara skitsnack när det kommer till den hårda verkligheten. Han och hans parti håller arbetarkvinnor i kommunal sektor i en evig låglöneroll och försäljer sedan till er socialdemokrati som en lösning.

Ni är grundlurade. Sluta vara det.