Till våra vänner i Kramfors: Yrjas Regnbågsgård igen

Vi ser i bloggtrafiken att vårt inlägg från i vintras om Yrjas Regnbågsgård har fått ett uppsving. På kort tid har inlägget fått ett stort antal visningar. Förmodligen beror det på att det har fått spridning i Kramfors kommun.

I samband med detta har det kommit in ett tips till bloggen. Den person som, med hot om vite från IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg), förbjöds att vistas på HVB-hemmet för flickor, har setts därutanför. Han har även setts med bil skjutsa flickor som bor på hemmet. Tipsaren meddelar även att ryktet säger att vederbörande saknar körkort.

Se originalinlägget för en redogörelse för vem denna person är. Att han är förbjuden att befinna sig på HVB-hemmet beror på att han bevittnats vara våldsam mot sin sambo – som är den som tillsammans med sin syster driver Yrjas Regnbågsgård. Tilläggas bör att han är straffad sedan tidigare för våldsbrott.

Vi har kollat upp det här i den del som enkelt låter sig kollas upp och kan därför meddela: nej, han har inget körkort.

Det betyder att om han ses skjutsa flickor som bor på hemmet, så är säkerligen IVO intresserade av den saken. Dessutom ska han inte köra bil överhuvudtaget. Ring polis om ni ser honom bakom ratten.

Yrjas Regnbågsgård omsätter ca 7 Mkr per år. Rubbet är skattepengar.