Site icon Granskning Örnsköldsvik

Offret i rondellmisshandeln – själv en dömd våldsverkare

I början på sommaren skedde en trafikolycka i södra E4-rondellen. En bilist och MC-förare kom för nära varandra och MC:en gick omkull. Bilisten fick stryk av MC-folket, som – har vi för oss – var tyskar. MC-föraren som gick omkull var kvinna, tror vi oss sett uppgifter om någonstans, men kan inte påstå säkert att så var fallet.

Allehanda skrev då denna artikel om händelsen. Journalisten Hasse Tavér blev vittne till olyckan. Bilder från artikeln:

 

 

 

Detta mästerverk till artikel är underskrivet av inte mindre än 6 (!) journalister:

 

Den 4 september publicerar Allehanda en artikel, där offret för misshandeln i rondellen berättar om hur han lider av huvudvärk och sömnsvårigheter. Han tycker inte heller att Polisen utreder ärendet tillräckligt snabbt. Förundersökningsledare Maria Näslund(*) låter meddela att hon förstår målsägandens frustration, men också att resurser saknas.

Jaha? Är inte allt så långt väl? Nej. Inte på långa vägar. För nu kommer vi fylla i detaljerna och det är nog många som kommer känna sig mer eller mindre lurade – av Allehanda.

Mannen som fick stryk heter Kenneth Gravem. Det framgår i Allehandas artikel. Domsjöbo. Men för inte så länge sedan hette han Haraldsson.

Den 21 september 2013 slår Kenneth Haraldsson en man i ansiktet och slänger dennes solglasögon på marken. Detta sker efter en trafikincident i en E4-rondell i Övik.

Den 14 oktober 2014 slår Kenneth Haraldsson en man i bröstet. Detta sker efter en trafikincident i en rondell i Arnäs.

För ovan döms Kenneth Haraldsson den 25 februari 2015 för misshandel till skyddstillsyn och böter. Tingsrätten konstaterar att han har en aggressionsproblematik. Notera hur absurt lång tid det förflyter mellan första misshandeln och domen.

Den 1 mars 2017 är det dags igen. Kenneth har då bytt efternamn till Gravem. Efter en incident i en rondell, kör han ifatt en kvinnlig förare med hästsläpp. Han bromsar in framför henne, båda parter går ut ur bilarna och det slutar med ringa misshandel genom att Kenneth Gravem klämmer kvinnan hårt mellan bildörr och kaross. Han uttalar då åsikter om att kvinnor inte bör få köra bil.

Slut? Nej då.

Den 27 februari 2018 döms han igen för ringa misshandel. Han uppfattar att en bil står felaktigt parkerad i motgående körfält, tvärvänder och konfronterar två manliga arbetskollegor (kollegor med varandra, inte med Kenneth). I situationen som uppstår tillkallas männens kvinnliga arbetsledare, som – ja, ni gissar nog rätt – Kenneth lyckas utsätta för ringa misshandel. Han döms för detta och förolämpning mot en av männen.

Tre frågor uppstår:

Varför hade Kenneth Gravem körkort överhuvudtaget när den senaste trafikincidenten uppstod?

Varför måste det till tyska(?) MC-åkare för att banka vett i Kenneth?

Och hur sopig kan en lokaltidning egentligen bli?

Stort tack till dig som tipsade om detta! (Vi har läst domarna mot Kenneth Gravem och bekräftat tipsets riktighet).

[(*) Maria Näslund är dotter till Lena Näslund, som är en mycket inflytelserik socialdemokrat i Öviks politiska liv. Tentaklerna går alltså rakt in på polisstationen.]

Spara PDFSkriv ut
Exit mobile version