Site icon Granskning Örnsköldsvik

Från S-bunkern: segern är nära!

En rykande färsk s.k. ”riksdagskrönika”, signerad Malin Larsson (S), bjuder på så absurda formuleringar, att vi bara måste återge några citat i ett snabbt hoprafsat inlägg.

Malin Larsson är riksdagsledamot sedan 2018 och bor i Stöde i Sundsvalls kommun. Utöver riksdagsarbetet hinner hon märkligt nog med att vara ordförande för socialnämnden i Sundsvalls kommun. Lite som Emil Källström, som gnider skinka både i riksdagen och i Öviks fullmäktige.

”Riksdagskrönikorna” i Allehanda är en märklig konstruktion, där sosseriksdagsledamöter har fritt spelrum att propagera för sossepolitik. Några konservativa eller liberala röster ges aldrig utrymme på detta sätt. Lägger man till den totala vänstervridningen på kultursidorna, i form av Flakierski och Östholm, så blir resultatet en monumental vänstervridning, på en tidning som en gång i tiden skulle föreställa stå på någon slags liberal grund.

Dock måste vi ge en eloge till Katarina Östholm för hennes text om kryssningsturismen. Hon har helt rätt i sak. Och visst är det osmakligt att sossar som i alla andra sammanhang gnäller över koldioxid och världens undergång, samtidigt stödjer en av de värsta former turism som finns, i utsläppsavseende. Att sosseriet tog illa vid sig av Östholms kritik blev väldigt tydligt när två sossekommunalråd med hangarounds i form av såväl tjänstemän som centerpartister, fick en replik på texten införd. Närmast indignerat bjäbbade man emot Östholm och med tillräckligt många signaturer på texten, erhöll man så flockimmunitet. Fega, som vanligt. Och korkade centerpartister som inte förstår hur politik ska bedrivas, lånar sig villigt till att dela på kritiken. Läs spektaklet här. Signaturerna nedan.

Tillbaka till Malin Larsson och hennes krönika. Citaten nedan talar för sig själva. Skratta, gråt, förargas eller slå näven i bordet av vrede. Eller gör alltihop.

”Jag har själv varit aktiv i denna fråga [kriminalvården] för att försöka få fler fängelseplatser till Västernorrland. Det handlar inte bara om fängelseplatser utan det handlar också om många arbetstillfällen.”

”Flera av våra kommuner i länet har lång erfarenhet av att bedriva kriminalvård och därmed finns också mycket kompetens på området, dessutom har vi tidigare fängelselokaler som står tomma.

Men istället för att fylla dessa vill alltså flera av oppositionspartierna, som aspirerar på makten i vårt land, lägga våra gemensamma skattepengar på att köpa fängelseplatser utomlands, det skapar inga jobb här i Västernorrland kan jag lova!”

”Det har aldrig varit svårare att vara kriminell i Sverige än vad det är idag. Det har vi socialdemokrater sett till.

Vi har stärkt polisen och gett rättsväsendet fler verktyg för att bryta gängens makt. Därför behövs också fler fängelseplatser.”

Den här rent ut sagt stupida riksdagsledamoten, hävdar alltså att det aldrig varit svårare att vara kriminell i Sverige och att detta beror på en socialdemokratisk politik, där man ”stärkt polisen och gett rättsväsendet fler verktyg för att bryta gängens makt”. Vidare ser hon det som en positiv arbetsmarknadsåtgärd för Västernorrland, att fängelserna svämmar över med kriminella och det därför behövs fler platser.

Malin Larsson är inte ensam inom socialdemokratin att argumentera så här. Segern över de kriminella är nära och fängelser är bra, ty de ger arbetstillfällen. Detta är ett levande narrativ inom S. Nedan en screenshot från facebook, där en småländsk sossepolitiker gör på sig av glädje över att det byggs fängelse där.

1984 var en bok. Idag är dess budskap verklighet i Sverige.

Spara PDFSkriv ut
Exit mobile version