25 maj, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Kulturhus: som om verkligheten inte fanns

Ännu en gång är kulturhusplaner ämne i Allehanda. I fredags kunde vi läsa om att Örnsköldsviks teater- och konserthusstiftelse hellre vill se förslaget om kulturhus på gamla busstationens område realiseras, än ishockeyvarianten vid arenan.

Det här kan sammanfattas mycket enkelt: äldre människor träter om hur dina pengar skall användas till investeringar de själva, p.g.a. ålder, inte kommer behöva ta ekonomiskt ansvar för i framtiden.

Är det inte som om verkligheten inte fanns? Som vore börsen oändligt djup och omfångsrik.

Det är inte bara investeringskostnaden det handlar om här. Driftskostnaden ackumuleras snabbt till belopp som överstiger den initiala kostnaden. Se bara på regionens problem med sjukvården. Kulturhusverksamheten kommer att konkurrera med kommunens kärnområden.

Vem efterfrågar ett kulturhus? Hur många ungdomar i din omgivning har du som går runt ledsna för att de inte kan gå på vernissager eller dricka latte i lokaler som finansieras med skattemedel? Vilken befintlig verksamhet skall stå tillbaka för att möjliggöra detta? Eller ska skatten höjas?

Men det är väl så att Parkskolan ska stå och mögla ytterligare, medans socialdemokratin bygger mötesplatser som endast tilltalar (en del av) vänstra delen av väljarkåren.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 4

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!