Ordförande Park ska spara 35 Mkr på skolan – förekommer själv hos Kronofogden

När sossen Kristoffer Park tillträdde som bildningsnämndens ordförande 1 jan 2019, så lär han ha höjt sin inkomst rejält. Från däckmontör till höginkomsttagare. Som bildningsnämndens ordförande arvoderas han nämligen med 46 830 kr per månad:

 

3E68AEFE-4590-4770-9883-99353055EC26

 

Redan i april 2019 så skrev vi om Parks problem med bildningsnämndens ekonomi, i inlägget Däckmontörens ångest – en bildningsnämnd i fritt fall. Nu är problemen ännu större och som bekant finns ett sparbeting på 35 Mkr.

Vi skrev då så här:

”Vi får hoppas att däckmontören får hjälp med siffrorna i den allmänna sosserikonkursen. Elaka rykten gör nämligen gällande att bildningsnämndens ordförande Kristoffer Park inte hanterar sina egna pengar med, låt säga, varsamhet. Vad säger ni läsare, ska vi ge de yngre förmågorna på Allehanda chansen att kolla upp detta?

Ja, det gör vi. Så, Allehanda, kör en UC på däckmontören. Annars gör vi det.

Får man inte handla mot faktura på Ikea så ska man inte heller ansvara för en nämndsverksamhet som omsätter 1,35 miljarder kronor.”

Allehanda gjorde förstås ingen koll på Parks privatekonomi. Och vi på bloggen glömde faktiskt bort saken. Men det gjorde inte en klarsynt bloggläsare – tack till dig!

(Bloggen är helt beroende av er läsare, tveka inte att höra av er!)

Så nu återkommer vi i frågan. Och jomenvisst, jajamen och äre int så att…jodå:

Bildningsnämndens ordförande Kristoffer Park, med sina 46 ångermannalaxar i månadslön, klarar inte av att betala sina fakturor.

Enligt Kronofogdens kundtjänst så har Park ett skuldsaldo på 70-80 000 kr. En skuld rör bredband+TV och ligger nu för indrivning, liksom någon typ av internetlån. Båda härrör från februari 2019. Men hade inte stackars Park då precis börjat få ordning på sin ekonomi med sin – från årsskiftet – nya lön? Nej, det tror vi inte. Han har ju ännu idag, många månader senare, inte rett ut det hela.

Och mer intressant: han fortsätter samla på sig ärenden. I september har nya betalningsförelägganden från Kronofogden belastat hans person. En är – åh du vackra, vansinniga politiska värld! – en fordran från Öviks kommun på obetald p-avgift.

Vi föreslår resolut att Överförmyndarenheten skickar in en ansökan till Lena Wahlgren på Ångermanlands Tingsrätt om att Park sätts under förvaltarskap. Kan kronkallefall få Arne Gavelin under förvaltare med hjälp av kommunen, så borde det vara en smal sak att förvalta skattebetalarnas pengar i kamrat Parks börs. För de pengar Park inte använder till att göra rätt för sig, kommer just från skattebetalarna.

En gång i svunna tider fanns en bortre gräns, varvid de styrda reagerade mot de styrande. Yxor slipades, armborstpilar tillverkades och anletsdrag hårdnade, när allmogen satte sig till värns mot utsugare och parasiter i herrskapsform. Vi har skrivit det tidigare och gör det igen: varje tid har sina herrar.

 

 

 

 

En reaktion till “Ordförande Park ska spara 35 Mkr på skolan – förekommer själv hos Kronofogden

Lägg till

  1. Mycket bra undersökande journalistik!!! Såg videon från kommunfulmäktige som ni länkade till och satt som klistrade och tittade på denna ”fars” med kommunpolitiker med talfel, som klart skulle ha behövt en talpedagog i lågstadiet, och med ett vokabulär som för tankarna till en diskussion i mellanstadiet… och dessa personer har vi valt….?! och vi avlönar dem också……?????!!! Ingen av dessa skulle ha en chans att komma in i den privata sektorn ”By them selfe” förutom om de kunde vara till fördel för en mindre skrupelfri företagare….
    Man baxnar!!!!

Var inte blyg, Kommentera!

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: