16 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Vi kräks lite på Emil Källström

Vi har tidigare redogjort för klanen Källströms kopplingar till MittMedia:

Anders Källström var oppositionsråd på 90-talet i Övik. Därefter blev han chef för Allehanda Media och var så under lång tid, innan han blev VD för LRF. Sittande centerpartistiska oppositionsråd, tillika Anders Källströms f.d. fru, Anna-Britta Åkerlind, har varit journalist på Örnsköldsviks Allehanda. Anna-Britta och Anders har sonen Emil, som torde vara bekant. Han sitter i både Öviks fullmäktige och Sveriges riksdag, samt är Centerpartiets ekonomiska talesperson. Emils syster blev nyligen krönikör i MittMedia.

Vi kan inte påminna oss om att Örnsköldsviks Allehanda någonsin ställt en kritisk fråga till Anna-Britta Åkerlind eller sonen Emil Källström.

Det omvända däremot… Ja, att hitta medhårsstrykande, vidrigt tillrättalagd skräpjournalistik – det är inte svårt. Det inkluderar publicering av sådant som inte är journalistik, men väl publicistisk verksamhet.

Vi skriver det utan omsvep: vi kräks lite på Emil Källström.

Låt oss därför kommentera två av Allehandas senaste publikationer på området.

Vi börjar med denna insändare som publicerades i Allehanda den 27/7. Det är ett rent idolporträtt. Under rubriken ”Emil Källström – en politisk begåvning av ädlare valör” presenteras formuleringar som får nackhåren att resa sig. Insändaren är kort och vi återger den i sin helhet nedan:

”Ibland växer det upp en politisk begåvning av ädlare valör. En sådan sällsynthet är verkligen välkommen och vad Västernorrland saknat. Det privata näringslivet sneglar lystet på 31-åringen, men han har valt att lägga själ och hjärta på centerpolitik. Vem då? Emil Källström (C)!

Vem kan ens namnen på länets fem socialdemokratiska riksdagsmän och ge exempel på några frågor de drivit de senaste åren? De är säkert trevliga och sympatiska personer men är inte i närheten av vår mans kapacitet. Han ensam utvecklar mer energi och aktivitet än de 5 tillsammans.

Tycker man att en initiativrik politiker med gott humör och omdöme som orkar driva egna idéer är vad vårt län behöver, då är Emil rätt man. Under mandatperioden har man sett en orädd riksdagsman som oförtruten och i ständig verksamhet lyckats nå framgång och skapa entusiasm och allianser i bygderna. Den som vågar vinner.

Dessutom hinner han med att vara partiets ekonomisk-politiska talesman och förekomma allt oftare i riksmedia. Han är troligen Centerpartiets nästa partiledare. Han har verkligen visat sig värdig ditt val.”

Den rimliga frågan att ställa till Örnsköldsviks Allehanda är: varför? Varför publiceras detta skräp? Och vilka andra partier kan få något liknande trams publicerat? Sjukvårdspartiet? Vänsterpartiet? Sverigedemokraterna?

Den 29/7 är det dags igen. Under rubriken ”Kulturens framtid i landet ska debatteras på Mannaminne – S och SD saknas: ”Anmärkningsvärt”, så lyder ingressen i denna artikel, som följer:

”Den 9 augusti kommer en kulturpolitisk debatt hållas på Mannaminne i Nordingrå. Debatten är ett initiativ från Centerpartiet men kommer ledas av en moderator från Mittmedia, som också kommer livesända debatten.
– Detta kommer förmodligen att bli valrörelsens tyngsta debatt i Västernorrland, vi har väldigt många bra namn, säger Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet och initiativtagare till debatten.”

Läs nu jävligt noga, du som tror att Emil Källström – som är född med politisk silversked i mun och aldrig haft ett riktigt jobb – är den oppositionella räddningen i Örnsköldsvik: Emil Källström påstår att den tyngsta politiska debatten i den västernorrländska valrörelsen, är en kulturpolitisk debatt på Mannaminne. Mina damer och herrar, håller man den åsikten är man en politisk idiot.

S och SD är inte politiska idioter och verkar skita fullständigt i spektaklet.

Längre ned i artikeln framgår detta:

”Emil Källström ska själv inte delta, utan är arrangör och initiativtagare.”

Han ska själv inte deltaga, alltså. Men är arrangör och då i lag med mamsen och pappsens gamla kompisar på MittMedia. Vi kräks lite på Emil Källström igen.

Artikeln innehåller också följande passage:

”De som kommer delta i den kulturpolitiska debatten är:

Amanda Lind, (MP), Cecilia Magnusson (M), Per Lodenius (C), Vasiliki Tsouplaki (V), Erica Markusson (L) och Liza-Maria Norlin (KD). Ännu ingen anmäld från S eller SD.”

Kom nu ihåg vad som skrevs i insändaren vi återgav ovan:

”Vem kan ens namnen på länets fem socialdemokratiska riksdagsmän och ge exempel på några frågor de drivit de senaste åren? De är säkert trevliga och sympatiska personer men är inte i närheten av vår mans kapacitet. Han ensam utvecklar mer energi och aktivitet än de 5 tillsammans.”

Nå, vem känner igen namnen som Emil Källström lyckats locka till Mannaminne? Det är ju helt enkelt gapflabbsvarning på detta. Emils arrangemang smäller i ansiktet på honom, när det visar sig att det helt enkelt (av goda skäl) inte intresserar några tunga politiker, eller ens politiker alls (då S och SD kan utebli). Vad då göra? Jo, rycka i kjoltyget hos mor och be om lite Mittmediahjälp och -spinn.

Vi kräks lite igen.

Enligt källor till Granskning Örnsköldsvik är Emil Källströms smeknamn i riksdagen ”Guldlock”. Det är inte p.g.a. hans sympatiska person, om man säger så.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!