16 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sent om Mello: en trött opposition

Vi lovade återkomma till kommunens representation i anslutning till Melodifestivalen i Örnsköldsvik, efter det att Glenn Nordlund besvarat Kurt Enbergs(L) interpellation i saken. Tidigare har vi skrivit om detta här, här och här.

Glenn Nordlund har skrivit ett långt interpellationssvar. Både svar och interpellation återfinns här.

Svaret är blaha. Glenn Nordlund redogör för allt utom det intressanta och ögonbrynshöjande: vilka valdes ut att gå på mellofest och på arenan på den stora tävlingens kväll och varför valdes just de ut? Varför fick de ta med sina respektive? För en utomstående betraktare finns inget som helst seriöst ”representativt” i detta. Varför skulle Elvy ”Olyckan” Söderström med make, gå på detta? Vad hade kommundirektörens fru där att göra? Ja, just det, glömde…det var ju i hennes lokaler man hade festen. Obs! Se våra förslag på vad man skulle kunnat göra med biljetterna istället!

Nåja. Av detta blir nu ingenting. Oppositionen är så dålig i kommunfullmäktige, att de inte förstår att utnyttja situationen. Här kan Du se när Glenn Nordlund svarar på interpellationen vid fullmäktiges sammanträde den 18/6. Han är uppenbart nervös, då rösten skär sig extra mycket.

Men vad behöver han vara nervös för? Liberalen Kurt Engberg kliver efter Glenn Nordlunds anförande upp i talarstolen och ger genom sin uppenbarelse och val av ord, intrycket att närmast be om ursäkt för sin egen existens. Moderaten Johannes Nordin, dömd för misshandel, som skall föreställa vara ett moderat framtidshopp, förstår eller förmår inte heller att utnyttja situationen politiskt. Varför pangade du inte bara på? Här är ett ordtips till dig: Gåsleversocialister. Det fanns en tid då M ansåg att befolkningen inte skulle skattas till döds och man föraktade politiker och tjänstemän som ägnade sig åt extravaganser på skattebetalarnas bekostnad. Uppenbarligen är den tiden förbi.

Notera i klippet från fullmäktige, hur otroligt lättad Glenn Nordlund framstår när interpellationspunkten på dagordningen är klar. Han riktigt skämtar till det med miljöpartisten som vill rädda världen. Lättnaden kommer förstås av att han förstod mycket väl just hur illa mellofrågan skulle kunnat bli för S. Han uppvisar samma lättnad som när, under hot om kirurgi, lite salva botar den ömma hemorrojden.

Opposition – ni får underkänt!

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!