5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Vi avslutade vårt inlägg om hur kommuntjänstemännen och -politikerna – inklusive Stefan Löfven – tillsammans med sina respektive, var snabba att nyttja fribiljetterna till Melodifestivalen, med ”to be continued”. Och vi ska fortsätta på temat. Men inte riktigt ännu. Det här blir ett mellaninlägg.

Vårt första inlägg måste ha väckt visst ont blod. Ty Liberalerna, förmodligen pressade av den 3%-spärr som kommer gälla i höstens kommunalval, gjorde ett medialt utspel. Ulf Häggqvist skriver i Örnsköldsviks Allehanda:

”Kommuntopparnas representation vid Melodifestivalen har blivit en allt större snackis, inte minst i stadshuset Kronan.

…[]…

Kommunfullmäktiges liberaler, genom Kurt Enberg, har nu interpellerat i ärendet till kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S), som också fanns på plats, dock utan fru.”

”Snackis”? Ett språk för barn. Ett ordval som förminskar snusket, gör det mer oskyldigt och sänker de moraliska anspråken.

Vi har, föga förvånande, en alternativ framställning av saken! Så här lyder den:

Några elaka jävlar, dessutom anonyma, skrev ett elakt blogginlägg på det där s.k. internet, där de människor Ulf Häggqvist kallar för ”kommuntoppar”, porträtterades som de korpar de är. Alltså snara att korpa åt sig för egen vinnings skull, utan skrupler. Sen gav de elaka typerna inlägget spridning via facebook.

Så, se vad enkelt det var att tala klarspråk.

Även M har tagit upp bollen i ett utspel. Ingenstans nämns vår blogg. Men vi tar skamlöst åt oss äran av detta, genom att påstå att utan vårt inlägg hade saken inte getts medialt utrymme alls.

När Liberalernas interpellation är besvarad av Glenn Nordlund, så återkommer vi.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!