10 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Rymdimperiet slår tillbaka

Som vi redan skrivit om, så författade tre tjejer i MUF en insändare till Örnsköldsviks Allehanda, där de uttryckte åsikten att olika politiska partier gavs olika möjligheter att komma till tals i skolan. Insändaren publicerades den 12/10 på nätet.

Skolan är kommunens ansvar och inget svar från kommunen har levererats. Minst en av grundskolecheferna är sossefunktionär (Mikael Breilin, även styrelseordförande för Övikshem).

Däremot fann SSU det för gott att kommentera denna enkla mening i MUF:s insändare:

Unga människor som vågar ifrågasätta var alla höga skatter tar vägen, varför deras föräldrar sliter och bidrar varje dag men knappt får något tillbaka.”

ÖA gav SSU en hel insändare den 17/10 för att redogöra för vad skatterna går till – precis som om inte MUF-tjejerna vet det. Nedlåtande stil, är bara förnamnet. Det var alltså viktigare för SSU att försöka läxa upp det politiska motståndet om skattepolitik, än att bemöta MUF:s påstående om olikabehandling i skolan. Och, just det, SSU:s insändare var ingen insändare. Den gavs istället den lite finare titeln debattartikel. Trots att den var ett svar på MUF:s insändare. Det är skillnad på folk och folk, precis som MUF redan vet.

Men det räckte tydligen inte med goddagyxskaftsvaret från SSU om skatter. I fredagens gratis-ÖA på papper, som delas ut till samtliga hushåll i kommunen, så ges SSU Örnsköldsviks ordförande Emil Nordfjell en tredjedels sida till en ”debattartikel”. Vem han debatterar med är väldigt oklart, då han endast levererar floskler och dumheter passande i ett partiprogram.

Eller vad sägs om detta snömos:

”Det ska inte spela någon roll om du föddes i Sverige eller nyss kommit hit”

Läsare! SSU vill inte att ditt medborgarskap skall betyda något. Svensk offentlig sektor tillhör hela världens befolkning. Varsågod.

Emil Nordfjell tillåts sedan avsluta med en uppmaning till läsaren att gå med i SSU. Är det någon som tror att MUF, SD eller ens KD hade fått igenom en sådan uppmaning i ett alster som paketerats som ”debattartikel”? Räkmacka i kommunen och räkmacka hos ÖA. Maktens barn har det lätt, ehuru:

Emil Nordfjell är son till Zenitha Nordfjell, som är KF-ledamot och vice ordförande i kultur&fritidsnämnden. Hon var 2014 påtänkt som ordförande i nämnden, men då hon satt på arslet med sjukkassa och mirakulöst tillfrisknade inför möjligheten till en heltidsarvoderad ordförandepost, så blev det t.o.m. för mycket för korplaget socialdemokraterna. Emils syrra är förstås också sosse och blev nu i valet invald till fullmäktige. På A svarar vi nepotism, på B arvssocialism.

Tänk, ett parti som med emfas driver politik som går ut på att det inte skall spela någon roll vem du är eller vilka föräldrar du har. Inte ens ditt medborgarskap skall betyda något. Sen stoppar man in sina barn i partiet, på de rätta posterna. Och Örnsköldsviks Allehanda håller käften. Skriver ingenting. Det ser inte minst Ulf Häggqvist till. För helvete, t.o.m. Glenn Nordlunds son, med fäbless för blommiga skjortor, kunde bli invald i fullmäktige och inte rad skrivs om det. Istället presenteras sonen, vid tillfället efter valet 2014, som fullmäktiges yngste ledamot. Inte som pappas pojke. Nämnde vi att Erik Nordlund också var ordförande för SSU Örnsköldsvik? Och att han släpade in Mikael Damberg i Mikael Elias gymnasium bara timmar före EU-valet 2014? Och att läraren som tog emot var…Per Nylén, som idag är kommunalråd? Läs själv, här och här. Men stoppa upp en mentoltablett i vardera näsborren först, för det luktar så förbannat illa.

Vi återkommer inom kort med ett exempel på vilka gratismackor SSU får och vilka tjänstemän som delar ut dem.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!