16 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sossesåpan™ Avsnitt 15 – Per Nylén och ett arbetarpartis död

[Bilden som illustrerar detta blogginlägg visar hur tvångsmatning sker vid gåsleverproduktion – fast med omvända roller där gåsen matar människan. Vi vill gärna att du som läser betraktar den bilden och tänker: gåsleversocialism.]

Per Nylén är gymnasielärare och gillar färgstarka kläder. Gärna rött, lila och regnbågsfärgad slips. Han är också vice kommunalråd i kommunen. Det blev han i april 2014. Lite märkligt är att Per Nylén var ett nytt namn på S-listan i kommunvalet 2014. Den listan spikades i februari samma år.

In på S-listan kom Per från en tämligen anonym plats i Själevads S-förening. Visserligen är Per gift med Katarina Nylén, som även hon är sosse och har ett uppdrag som ledamot i samhällsbyggnadsnämnden. Men, skall det verkligen räcka för att från nästan ingenstans skänkas en plats så högt upp på S-vallistan som #3, med platsgaranti i fullmäktige, och kort därefter blir vald till blivande vice kommunalråd? Då räcker det inte med fru eller svärmor. Sosseslumpen kräver väl lite mer än så? Eller?

Nu är det också klart att Per Nylén med största sannolikhet blir kommunstyrelsens ordförande efter valet och därmed kommunens starke man. Ja, inte bokstavligen, förstås.

Per var lärare på Mikael Elias-gymnasium och är det förmodligen fortfarande, om än numera tjänstledig. Men varför blev han Glenn Nordlunds protegé? Nedan finns en riktig sunkigt, sossig bild. Inte rent visuellt. Utan sunkig för att den visar hur den politiska S-propagandan letar sig rakt in i gymnasiet, med skolpersonalens goda minne. Ja, den socialdemokratiska skolpersonalen. För vad vi har här är ingen mindre än den f.d. ekonomiskt politiske talespersonen för S, Mikael Dammberg, som är på besök i Övik kort före EU-valet 2014 och lotsas rakt in hos förstagångsväljare i Per Nyléns klass, tillsammans med dåvarande ordförande för SSU Örnsköldsvik, Erik Nordlund. Den senare är förstås Glenn Nordlunds son och har avhandlats i ett tidigare avsnitt. Mikael Dammberg skriver på sin facebook, till bilden:

”57 timmar kvar till vallokalerna stänger. Erik Nordlund från SSU och jag [Mikael Dammberg] träffar förstagångsväljare i Per Nyléns klass på Mikael Elias-gymnasiet i Örnsköldsvik.”

Per Nylén

Hur många rikspolitiker från andra partier lotsade Per Nylén in i sitt klassrum, den där dagen 57 timmar före det att vallokalerna stänger? Och kommer gymnasieskolorna i Örnsköldsvik att bete sig lika intellektuellt korrumperat i september, inför valet 2018? Hur många fler socialdemokratiska valarbetare döljer sig i kommunal förvaltning och annan skattefinansierad verksamhet?

En gång SAP – Socialdemokratiska Arbetarpartiet – men inte längre. Idag snarare Socialdemokratiska Tjänstemannapartiet. Vars är arbetarna? Blåställ och varselkläder är redan spridda för vinden. Snart återstår endast vårdbiträden, hemtjänstpersonal, skolbespisning och andra helt kvinnodominerade yrken, som kan kategoriseras som arbetaryrken, där S har fortsatt stort stöd. Sådana yrken som till förkrossande del är kommunanställda. D.v.s. kommunen, och därmed socialdemokratin, styr löneutvecklingen. Bli vid er läst! Ni skola fortsätta vara socialdemokratins väljarbas. Samma tjänstemannamun som var fjärde år pratar lent till er om solidaritet, sätter sedan er lön däremellan. En lön vi alltför väl känner storleken på.

Inget tvivel råder om att Sossesåpan™ har som syfte att påvisa en tvivelaktig politisk kultur inom S. Det betyder förstås att S framställs i dålig dager och att vi som skriver gör så med flit. Det är då oerhört befriande när sossarna själva lägger upp bild- och textbevis (med egna ord!) på nätet, för oss att arbeta med. Tack Mikael Damberg, Erik Nordlund och Per Nylén.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!