5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sossesåpan™ Avsnitt 5 – Erik Nordlund, arvssocialist

Glenn Nordlund är kommunens starke man. Elvy Söderströms arvtagare. Kommunalråd med underbett i.

I förra avsnittet konstaterade vi att inför valet 2014 så skakade sossarna fram 40 nya namn till vallistorna i kommunalvalet. Vi har redan träffat två av de namnen, Emma Sundelin och Frida Olsson. Nu möter vi ett tredje. Erik Nordlund, född 1995. Inför valet 2014 blott 19 år gammal. Fantastiskt att kvala in på vallistan med endast ett år bakom sig som myndig och röstberättigad. Dessutom på plats 11. Erik borde sitta i kommunfullmäktige med den relativt höga placeringen på listan.

Erik Nordlund är Glenn Nordlunds son.

Vad hände med Erik Nordlund? Jo, han kom in i fullmäktige. På Webben7 kan vi läsa följande 2014-10-27:

”Örnsköldsviks nya kommunfullmäktige sammanträder

Fullmäktiges första sammanträde idag. Se vilka som representerar de olika partierna.

45,9 procent av ledamöterna är kvinnor. 54,1 procent män. Medelåldern är 48,3 är

Yngst i församlingen är Erik Nordlund (S) 19 år och äldst Åke Andersson (C) 74 år.”

(Vår fetning)

Inte ett ord går att finna i media på nätet om att kommunalrådets son hamnade på vallistan endast 19 år gammal. Inte heller att han blev invald. När nepotismen blir så uppenbar och krypandet för makten inom partiet antar absurda proportioner, så tittar lokalmedia åt andra hållet.

Men han sitter inte kvar i fullmäktige. När han gjorde sorti kan vi inte finna. Det enda vi hittar är ett inspelat klipp från fullmäktige, där Erik Nordlund inför sittande församling deklarerar att han är feminist och att fullmäktige är gubbig, grå och ojämställd. Vi kan föreställa oss pappa Glenns vånda.

”Jag sitter i kommunfullmäktige i egenskap av socialdemokrat och feminist” – säger Erik Nordlund inför fullmäktigeförsamlingen.  Nej, Erik. Du hade rätt farsa, det är allt.

Sosseslumpen följer Erik Nordlund på hans livsresa. In i SSU år 2010, 15 år gammal. Bara fyra år senare på plats 11 på norra Örnsköldsviks vallista till kommunfullmäktige. Före det var han ordförande för SSU Örnsköldsvik. Hösten 2014 får han åka till Brasilien som utbytesstudent i tre månader genom Svenska Kyrkans försorg. Svenska Kyrkan skriver i en nätartikel 2015-03-16:

”Nu är Erik tillbaka i Sverige och jobbar som ombudsman på ett politiskt ungdomsförbund. Han åker också runt och föreläser om sin tid i Brasilien.”

Redan anställd på SSU Västernorrland. Sedan tyst ut ur fullmäktige. Inte ord från Svenska Kyrkan om vilket ungdomsförbund eller att Erik blev invald i fullmäktige hösten 2014.

Vad gör man med trassel och problem? Ser till att lägga avstånd mellan dem och sig själv. Sålunda arbetar Erik Nordlund sedan sommaren 2016 på SSU i Stockholm som ”distriktsutvecklare”. Ett arbete han naturligtvis har fått genom samma sosseslump som tidigare.

Glenn är dock inte utan släkt i fullmäktige. För du visste väl att hans syster Anna-Belle Strömberg sitter där? Finns det något annat kommunfullmäktige i detta arma land, som sett far, son och faster sitta för samma parti, under samma mandatperiod?

I nästa avsnitt får vi stifta bekantskap med sittande ordförande i SSU Örnsköldsvik. Tror ni han är utan rätt sossesläktskap? Stay tuned.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!