9 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Bra tjejer!

Plötsligt händer det.

I rädslans kultur, där sossarna infiltrerat och utövar social kontroll på kommunal förvaltning, föreningsliv, kyrkan och t.o.m. näringsliv, så sticker plötsligt tre tjejer ut näsan och gör det rätta: protesterar.

MUF Örnsköldsviks ordförande, vice ordförande och sekreterare har idag en insändare i nätupplagan av ÖA, där de bl.a. skriver:

”Det är viktigt och bra att kommunala skolor bjuder in politiska partier och ungdomsförbund. Det ger unga en möjlighet att utveckla ett politiskt intresse för att senare i livet kunna fullfölja sin rättighet och plikt – att rösta.

Vad som däremot är både tragiskt och skrämmande är när alla partier inte får likvärdiga möjligheter. Vi har hört alldeles för många historier det senaste året där vissa partier och ungdomsförbund får mer förmåner än andra – och rent av favoriseras.

Ibland kommer till och med rapporter om att lärare förespråkar vissa partier och åsikter på lektionstid. Ger det unga en ärlig chans att bilda sig en egen uppfattning? Nej.”

Bra! Ut med sossetrollen i solen och låt de spricka. Ni gör det rätta. Var inte rädda, ni har moral high ground här. Ni har valt ett områden att angripa, som är sosseriets verkligt svaga punkt. Låt nu inte kommunen komma undan med tystnad. Ty, när det börjar kosta personligt anseende att springa sossarnas ärenden i förvaltningen, skolan, m.fl. sammanhang, så kommer lojaliteten hos tjänstemännen att falla som en sten. Kanske t.o.m. landa där den hör hemma – hos kommuninvånarna.

Följ nu upp detta. Varför inte ge exempel på MUF Örnsköldsviks facebooksida? Kanske uppmuntra kommuninvånare att vittna om deras upplevelser av en politisk slagsida där ingen slagsida skall finnas i ett friskt och sunt samhälle?

Tjejer! Kom ihåg: C är en icke-opposition i Övik och SD finns endast på papper. Om ni lyfter M till ett antisocialistiskt parti och tar fighten med sosseetablissemanget – istället för att som C, vilja vara deras vänner – så har ni goda chanser att lyfta M från ett 10%-parti, till det tongivande oppositionspartiet.

Det kan vara så att er insändare är historisk: för första gången så går ett oppositionsparti i kommunen ut i en insändare och anklagar skolpersonal för att vara sosseanstruken i arbetet. Fortsätt på inslagen väg. Och fråga de där trötta typerna till partikollegor ni har i KF varför de aldrig kan öppna käften på allvar.

 

 

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!