25 maj, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Gymnasiet ska ge ungdomar utbildning -inte sexuell läggning med queerpedagogik

[Nu är regnbågsveckan strax slut. Det känns som att detta spektakels betydelse har minskat kraftigt. Kanske är det de kärvare ekonomiska tiderna som lägger sordin på stämningen. Nedan följer ett gästinlägg som behandlar hur RFSL kommit att bli en organisation som är med och dikterar hur skolundervisningen skall bedrivas. Läs styrdokumentet som det länkas till. Där framgår att HBTQ-perspektiv skall inkluderas i samtliga ämnen, inklusive matematik och fysik. Ja, det är sant (se sid 35).]

Detta inlägg tar inte ställning för eller emot en viss sexuell läggning. Sexuell läggning är en privatsak. Vad vuxna fria människor gör bakom hemmets fyra väggar är inte något som angår andra. Men det ska inte vara något man fläker ut offentligt och tvingar andra att reflektera över och förhålla sig till. Speciellt inte barn. Inlägget syftar till att offentliggöra vad oskyldiga barn i Örnsköldsvik utsätts för i skolan – hur skolan döljer vad som pågår – och hur Allehanda förhindrar offentlig debatt.

RSFL i svenska skolan

Kom hem en dag och en av sönerna låg i soffan och läste en bok. -Vad läser du? frågade jag. -En jäkla konstig bok, blev svaret, -jag fattar ingenting.  Boken hette ”Every Day” av David Levithan. Googlade snabbt namnet.  Det visar sig vara en amerikansk författare som skriver om sexualitet, droger, identitet, kön och depressioner utifrån ett HBTQ perspektiv. Vad i hela fridens namn får en lärare på gymnasiet att tvinga en hel klass läsa en sådan bok och sedan reflektera över innehållet? Detta kan inte läraren ha hittat på själv. Det måste komma från läroplanen och styrdokument från Skolverket.

Kommunens reaktion

Jag skrev till rektorn och läraren och ifrågasatte boken och dess innehåll. Inget svar, bara tystnad. Tydligen ville ingen inte stå upp och försvara boken. Av förklarliga skäl. Jag skrev då till samtliga rektorer och till Örnsköldsviks kommuns verksamhetsansvarige för gymnasiet. Jag frågande bland annat om det fanns särskilda styrdokument och om RSFL var inblandade. Efter mer än en vecka kom ett svar från Andreas Johansson Verksamhetschef Gymnasiet och Vux Bildningsförvaltningen Örnsköldsviks kommun.

-Du behöver inte vara orolig för ideologisk påverkan, blev svaret. ”Nej, RFSL har inga styrdokument som vi följer” Johansson ville inte gå in på läroplanen, ämnesplaner och styrdokument.

Jag svarade och frågade om styrdokumenten var hemligstämplande för föräldrarna. Svaret blev en länk till www.skolverket.se Tanken var givetvis att jag skulle ge upp. Att hitta ett styrdokument på skolverkets hemsida är helt omöjligt.

Jag stod på mej och krävde att få se styrdokumentet som låg till grund för lärarens val av bok och författare.  Till slut kom svar från Johansson om värdegrund, skolans demokratiuppdrag, mänskliga rättigheter, mångfaldsuppdrag med mera. Och en länk…

RSFL och Öppna skolan

Styrdokumentet heter Öppna Skolan. Johansson hänvisar till kapitel 3. Det första man läser i styrdokumentet är -text RSFL och RSFL ungdom. Johansson hade tidigare bedyrat att RSFL inte hade några styrdokument som skolan följde. ”Vi varken kan eller vill bli styrda av intresseorganisationer.”

Jag uppmanar alla att läsa åtminstone kapitel 3 och 4. Det är skrämmande läsning. Hela styrdokument ger ett ideologiskt sjukt och förvirrat intryck. Det är så mycket tokigheter att det är omöjligt att läsa och ta till sig allt.

RSFL är en intresseorganisation och framgångsrik lobbygrupp. De har till och med vunnit pris som årets lobbyist. Citerar Wikipedia: ”RFSL – Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter (före 2007: Riksförbundet för sexuellt likaberättigande) är en svensk politisk och ideell organisation för ”homosexuella, bisexuella och transpersoner (HBT)”

Det är alltså RSFL, ett särintresse som med styrdokument bestämmer vilken värdegrund våra barn ska ha och vilka böcker de ska läsa. Lärarna kan inte vägra. Om man nu ska läsa en HBTQ författare så borde eleverna samtidigt få läsa en konservativ kristen författares syn på relationer, sex, droger och moral. Därefter får eleverna reflektera över skillnader och värdegrund.

Tänk istället om det uppdagades att Livets Ord eller Jehovas Vitten formade värdegrundsmaterial i alla svenska skolar. Vilket liv det skulle bli. Krigsrubriker.

Allehanda och Ordet (O)fritt

Detta var mycket uppseendeväckande. Allmänheten måste få veta, tänkte jag. Det måste till en offentlig debatt. Jag formulerade en insändare och skickade in till Allehanda Ordet Fritt. Återigen tystnad. Jag stötte på Allehanda och frågade om det var problem. Jag fick då till svar att de kan tänka sig ta in insändaren om jag ändrar ord och skriver om vissa meningar. Redaktören kom även med egna förslag. Efter många ändringar och justeringar blev texten till slut godkänd. Jag kände att detta är inte mina ord. Det är Allehandas. Men det kännes ändå viktigare att få till en offentlig debatt.

 Ett par veckor gick och jag frågade Allehanda när insändaren skulle publiceras. Fick till svar att de skickat insändaren till kommunen för genmäle. Ytterligare ett par veckor fortfarande inget svar från kommen. Till slut kom svaret från kommunen. -Vi tänker inte svara på insändaren! Ridå.

Allehanda refuserar insändaren

Allehanda säger att eftersom kommunen vägrar svara på insändaren så tänker de inte publicera den! Det är nästan DDR 2.0. Så fungerar åsiktsförtryck och censur. Demokrati och yttrandefrihet är endast en chimär. Allehanda medverkar istället aktivt och i samförstånd med kommunen för att strypa det fria ordet och yttrandefriheten under parollen ”Vi värnar det fria ordet”.

Det är skrämmande hur RSFL och vänstern med Skolverket och MUCF (Myndigheten För Civilsamhällsfrågor) som proxy -styr och kontrollerar värdegrunden hos svenska elever på högstadiet och Gymnasiet. Det är lika skrämmande hur skolledning döljer vad som pågår och hur Allehanda aktivt förhindrar offentlig debatt. Detta gäller inte bara Örnsköldsvik. Det gäller i hela landet.

Feministisk queerpedagogik

Inte nog med detta. Idag utbildas nya lärare med normkritisk pedagogik. Det är sprunget ur feministisk queerpedagogik. Statlig indoktrinering av lärare som i sin tur indoktrinerar eleverna. Inte undra på att psykisk ohälsa växer lavinartat hos svenska elever och duktiga lärare med integritet slutar och söker sig till andra yrken.

Jag uppmanar alla lärare som fortfarande tänker med hjärnan att börja protestera. Acceptera inte galenskaperna. Vägra gå med på feministisk queerpedagogik. Vägra indoktrinering av unga. Bli visselblåsare i stället. Protestera. Prata med varandra. Väck offentlig debatt. Föräldrar måste börja undersöka och ifrågasätta. Fråga rektorer och lärare, ställ dem mot vägen. Vad gör ni med våra barn egentligen? Vem har utformat utbildningsmaterialet de läser? Varför är vi inte informerade?

Skolan är ingen plats för ideologer och HBTQ aktivister. Skolan ska ge ungdomar en yrkesutbildning, -inte sexuell läggning!

SG

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!