25 maj, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Björnaskolan görs till beredskapsarbete och Alliansen snöper sig själv

Under kommunfullmäktige den 27/4 meddelade bildningsnämndens ordförande Kristoffer Park att renoveringen av Björnaskolan inte bara är viktig av de sedvanliga skälen. Nej då. Saken har nu utökats till att vara en slags arbetsmarknadsåtgärd. Åtminstone i kamrat Parks febriga fantasi:

”Det är också extra viktigt i dessa tider att vi stimulerar marknaden med kommunala byggprojekt. Både byggbranschen och Byggnads har varit ute och efterfrågat tidigareläggning av kommunala satsningar och investeringar. Och det här är den typen utav ärende.”

Det är alltså ”byggbranschen” och Byggnads som numera styr kommunala investeringar.

Strax för detta fullmäktige hade M lämnat samverkansavtalet med S och därmed gjorde C och KD detsamma. Samtliga tre dessa partier har haft betänkligheter inför hur planeringen av renoveringen av Björnaskolan har gått till. Enkelt uttryckt vill man tänka till lite längre än kamrat Park och samordna åtgärderna med annan kommunal verksamhet. Förstår vi rätt, gäller detta främst utformning av kök (behov av matlagning finns även inom äldreomsorgen). Klokt, som det verkar.

Så vad gör C, KD och M? De lägger ned rösterna.

Förslag som inte är genomtänkta och som man invänder emot, röstar man nej till. Vad håller ni på med? En landsbygdsopposition bestående av fogliga oxar och kapuner. Emil Källström skulle bli som en vildkatt om inte Ådalsbanan rustades upp, påstod han i Allehanda. Lägg till oxarna och kapunerna en trött kisse med tom påse.

Ni skulle röstat nej. SD hade gjort detsamma, vilket hade tvingat Park i knät på kommunisterna, där han hör hemma. Vi väljare hade utmärkt väl förstått ett sådant agerande. Det ni gör när ni lägger ned rösterna – för att ni tror att väljarna annars kommer klandra er för att ”inte vilja satsa på landsbygden” – är att idiotförklara oss.

Spektaklet kan betraktas nedan. Och KD…gör något. Det ser inte bra ut.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 21

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!