25 maj, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Prolog: Kvicksilversafari

Såg ni Svt-inslagen om kvicksilver i Sundsvallsbukten igår? Om inte så hittar ni dem här och här.

Det är inte bara i Sundsvallsbukten bottnarna är förorenade med kvicksilver. 

Vi har under en längre tid gjort research på sossarnas miljöovänliga historia i Örnsköldsvik. Likt partiets gullande med nazismen och öststatskommunismen, är det något man försöker tvätta och glömma bort. Nu är det klimatet för hela slanten. Greta och domedagsprofetior om en helt ogiftig gas som koldioxid. Och partiet som kindpussade nackskottsdiktatorer från hela världen, går idag till val på ”frihet”.

Låt dem inte slippa undan ansvar.

Vi kommer fortlöpande att börja publicera inlägg på miljötema och visa på hur S verkar vilja dölja miljöproblemen och partiets egna ansvar för de miljögifter man lämnar till våra barnbarn att hantera. Genom aktiva handlingar och ingrepp söker man tvätta bort ur folkminnet de miljöförorätter som begåtts.

De här inläggen kommer att stå i stark kontrast till rådande berättelse om Höga kusten som ett naturparadis med en skärgård i världsklass. Det senare ett kommunbyråkratiskt begrepp. Förmodligen kommer den kontrasten att uppröra och en del läsare av bloggen kan komma att uppleva en inre konflikt, där man å ena sidan av kärlek till sin bygd vill att miljön ska vara ren och fin – och därför helst slipper vittnesmål om motsatsen – å andra sidan inte heller vill bete sig omoraliskt mot kommande generationer.

Let the game begin.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!