Milstolpe! Tusenvallen sprängd på facebook

Under tisdagen passerade Granskning Örnsköldsvik tusen följare på facebook. Med anledning av det vill vi uttrycka vårt varma tack!

”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket” sa smedens son Gustav Möller. Den socialdemokratiska socialminister, född 1884, som tillskrivs en betydande del av välfärdssamhällets skapande. Död 1970. Ett år före storkommunen Örnsköldsviks bildande.

Vid Gustav Möllers bortgång var skattetrycket 35,8%.

Idag är det 43,7%. Utan kallt krig och militariserat samhälle, med högre produktivitet och bättre utbildade medborgare. Vart tar pengarna vägen?

Imorgon får vi se vad kommunen prioriterar.

Inte en skattekrona har gått till denna blogg. Däremot kan du läsa i trygg förvissning att bloggarna och deras hushåll betalar rejält med skatt till kommunkassan.

2 reaktioner till “Milstolpe! Tusenvallen sprängd på facebook

Lägg till

 1. Grattis!

  Men du har faktiskt fel angående kalla krig. Läs nedanstående artikel

  Örnsköldsviks kommun, belägen i norra Sverige, utkämpar just nu ett väldigt kallt, hänsynslöst och omänskligt krig mot sina gamla och sjuka, samt barnen, i hela kommunen.
  För att förstärka effekten bryter man på alla sätt ner vårdare, lärare och barnskötares möjlighet att utöva sitt yrke på ett tillfredsställande sätt.
  Den som protesterar blir hotad, får ingen löneförhöjning eller straffas med förflyttning.

  De värsta angreppen sker mot landsbygdsbefolkningen. I det kalla kriget har ännu inga vapen använts, utan angreppet sker genom långvarig psykisk terror.

  Målet är att tömma landsbygden.
  Deporteringen har inletts, trots att landsbygdsbefolkningen getts en tidsfrist, för att komma med ett förlikningsförslag, innan kommunens beslut om deportering skulle tas.

  För att kunna behålla den diktatoriska makten, måste medborgarna i centralorten hållas okunniga om vad som egentligen händer, i kommunens ytterområden.
  Här anordnar kommunen festligheter i stora arenan, skridskobana på torget, hiss upp till Varvsberget, kulturhus, en kompletterande simhall för 100 miljoner, kända personer bjuds in som får spegla sig i glansen tillsammans med landets semestrande statsminister osv. osv.

  Per Nylén, diktator i Örnsköldsviks kommun, kommenterar ovanstående med att ”man måste få ha lite roligt också”.
  Vi kan alltså tolka Per Nyléns åsikt som att: nöjen som anordnas i centralorten väger upp det lidande som människorna i kommunens omsorg (äldre, sjuka och barn) utsätts för.

  En verklighetsrapport direkt från
  Örnsköldsvik, Sverige

  James Smith
  BBC News
  London

Var inte blyg, Kommentera!

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: