25 maj, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Digitalt 1 maj ett fiasko: S lockade endast 54 deltagare

Som bekant tvingades socialdemokratin ställa in första maj-firandet p.g.a. begränsningen i antalet deltagare som får samlas i offentliga sammankomster. Istället aviserade man att 1 maj skulle firas digitalt. En inbjudan skickades ut till medlemmarna:

Detta digitala evenemang bestod av ett videomöte via appen ”Zoom”. Inbjuden talare var EU-parlamentarikern Jytte Guteland.

Zoom fungerar så att man loggar in på en gemensam plattform där man kan ha en telefonkonferens, om man så vill med rörlig bild på sig själv. Man kan deltaga från en pc, läsplatta eller telefon. Det är enkelt och fungerar väl.

Vi var förstås där.

Så var även de kända namnen i sossekratin i Övik. Elvy Söderström mumsade i sig kakor. Jan-Olov Häggström verkade ligga på sängen under mötet. En hel radda små och större fiskar i mängden sossar med förtroendeuppdrag var där. Kommunalrådet Per Nylén deltog från Örnparken. Kanske inte det smartaste valet av plats, dagen efter en partykväll.

Det slående var dock att det just inte var några andra där att tala om. Ty som mest under mötet var det 54 personer inloggade.

Vad ska då de där 54 deltagarna ställas mot? Detta: år 2017 hade socialdemokraterna 1200 medlemmar i Övik. En uppgift direkt från hästens mun:

Det lär vara färre medlemmar idag. Men ändå. 54 av förmodligen över tusen medlemmar hörsammade inbjudan och deltog. Och då var nog inte heller alla 54 sossar från Övik, då en del deltog från andra kommuner.

Hur kommenterade Jytte Guteland antalet närvarande? Så här:

”Vad kul! Det är ett stort gäng! …[]…det är bara roligt att se att vi är så pass många.”

Zoomkonferensen sändes också live på Socialdemokraterna Örnsköldsviks facebooksida. Den livesändningen har 49 ”reaktioner” idag tisdag:

Det är detta lag som styr en betydande del av din vardag, kära läsare. De enskilda spelarna är inte starka och man spelar i de lägre divisionerna bland rikets kommuner. Men grisen skall sminkas och fasaden hållas uppe.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 31

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!