5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sossesåpan™ Avsnitt 4 – Frida Olsson; när pappa hjälper till

ÖA 22/2 2014:

”Socialdemokraterna i Örnsköldsvik presenterar 40 helt nya namn på sin lista som totalt ligger på 110 personer.”

Ett av dessa 40 namn var Frida Olsson, Godmersta, med plats 22 på Örnsköldsviks Norra valsedel. Det räckte inte ända fram för Frida Olsson. Hon blev ersättare i fullmäktige.

Vid tiden för valet 2014 var Frida Olsson 24 år gammal. D.v.s. alldeles för ung för att genom eget hårt arbete armbågat sig fram till en position i partiet, där hon kunde komma ifråga för en mer framskjuten plats på valsedeln i kommunalvalet. Men partiet behövde nya namn och på något sätt måste dessa namnen skakas fram. Därför infinner sig frågan: hur har sosseslumpen verkat till Frida Olssons fördel? Vem är, eller kan eventuellt vara, hennes välgörare och grå eminens?

Fridas far heter Tomas. Som genom ett märkligt sammanträffande, sosseslumpen(!), så är han styrelseledamot i regionstyrelsen för Byggnads Mittnorrland. Den uppmärksamme läsaren drar sig nu till minnes att i Sossesåpan™ avsnitt 3, så konstaterades att Jim Sundelin är ordförande i den regionstyrelsen, likaväl som ledamot i förbundsstyrelsen för Byggnads och varandes socialdemokratisk kommunpolitiker. Ungdomen i Jim Sundelins närhet har en otrolig förmåga att leta sig in i fullmäktige. Både hans egen dotter Emma och fackkompisens dotter Frida.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!