5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sossesåpan™ Avsnitt 11 – Mera Olssons

I förra avsnittet såg vi hur det forne kommunalrådet och starke mannen Lars-Olov Olssons barnbarn, genom sosseslumpens försorg, letat sig in på plats 16 på S-listan i valet 2014. Därmed säkrades en fullmäktigeplats för en ny Olsson, om än maskerad som Westman.

Lars-Olov Olsson är frånskild och omgift med Birgith Olsson Johansson. Den skilsmässan och vad som föranledde den avhåller vi oss i anständighetens namn från att behandla här, även om det finns mycket rent politiskt intressanta aspekter att finna där.

Birgith Olsson Johansson sitter i fullmäktige, är bildningsnämndens ordförande och har en rad ytterligare förtroendeuppdrag. Hon är idag en av toppsossarna. Lars-Olov är genom sin fru fortfarande närvarande, sin pensionering till trots. Byaskvallret säger att fru Olsson gjorde kometkarriär i Arnäs S-förening strax efter inlett förhållande med Lars-Olov, som vid den tidpunkten var kommunalråd. Det finns mindre smickrande namn på sådana karriärvägar.

Här blir det så åter dags att återkomma till de där 40 nya namnen på S-listan till valet 2014. Från ingenstans kom Erika Howcroft, vid tillfället 32 år gammal, in på plats 12 på listan, vilket garanterade en plats i kommunfullmäktige. Boendes Domsjö. Hur ser sosseslumpen ut där?

Birgith Olsson Johansson har inga egna barn. [RÄTTELSE: Detta påstående är fel, vi beklagar detta och tackar en uppmärksam läsare som gjorde oss uppmärksamma på felet] Däremot har hon en bror. Erika Howcroft visar sig vara född Johansson och ja, hon är, genom sosseslumpens försorg, Birgiths brorsdotter.

Tänk att få höra Erika Howcroft säga faster till Birgith under ett anförande i fullmäktige. Det skulle kunna starta en trend. I fullmäktige och i nämnderna skulle det hagla av ”kära maka”, ”far”, ”dotter”, ”morfar”, o.s.v.

Birgith och Lars-Olov

Ovan ses Birgith Olsson Johansson tillsammans med sin make, det f.d. kommunalrådet Lars-Olov Olsson. Båda två företrädare för det Socialdemokratiska Arbetarpartiet. Deras gemensamma hushåll har en bruttoinkomst på över 1,2 miljoner kr. Båda har premierat och fört fram sina nära släktingar i de yngre generationerna i den interna socialdemokratiska organisationen. Två verkliga arvssocialister, tillika medlemmar i Örnsköldsviks sosseadel och varandes gåsleversocialister.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!