30 mars, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sossesåpan™ Avsnitt 13 – Allehanda och nepotismen

Vi tar här paus från den vid det här laget närmast robotaktiga redogörelsen för släktskap i kommunens lista över socialdemokrater med förtroendeuppdrag. Istället vänder vi blicken mot lokaltidningen Örnsköldsviks Allehanda. I folkmun kort kallad ÖA. Utgiven av Mittmedia.

Hur är det möjligt att en tidning, som påstår sig hylla journalistiska ideal som går ut på att granska makten, konsekvent undviker att presentera släktförhållandena mellan politiker med förtroendeuppdrag i kommunen?

Man skriver inte att Emma Sundelin är dotter till fullmäktigeledamoten och fackpampen Jim Sundelin, när hon hamnar som ny på S-listan inför valet 2014.

Man skriver inte att Johanna Westman är barnbarn till det f.d. kommunalrådet Lars-Olov Olsson.

Man skriver inte att Elin Nordfjell är dotter till fullmäktigeledamoten Zenitha Nordfjell.

Man skriver inte att Erik Nordlund är son till sittande kommunalråd Glenn Nordlund. Man skriver inte ens att Erik Nordlund hoppar av fullmäktige och försvinner ut ur kommunpolitiken, när han flyttar till en SSU-tjänst i Stockholm.

O.s.v.

Hur kan socialdemokratin i en kommun vara så uppenbart svårt anfrätt av nepotism utan att lokaltidningen skriver om saken? Ty insikten måste vara: hade Allehanda granskat, i ordets verkliga betydelse, politiken, så hade inte socialdemokraterna haft frikort att ägna sig åt en institutionaliserad svågerpolitik.

Alltså. Har du blivit arg och upprörd över socialdemokraternas beteende, efter att ha följt Sossesåpan™? Nöj dig inte med det. ÖA skall ha sin släng av sleven.

Läs gärna denna artikel, nu när du vet hur släktskapen ser ut. Det är de nya namnen på vallistan inför valet 2014.

Listan för valet 2018 är nu klar. Nytt material. Nya avsnitt i såpan – om vi ids. Kanske blir det en långfilm istället.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!