Deltävlingen i Melodifestivalen gick av stapeln lördagen den 24/2 i Fjällräven Arena i Örnsköldsvik.
SVT Västernorrland skrev på sin hemsida den 20/2 följande:
“Mellocirkusen rullar in i Örnsköldsvik
Mellocirkusen har rullat in i Örnsköldsvik. Kommunen satsar drygt en miljon kronor på festen, pengar som man räknar med ska generera mycket mer tillbaka för invånarna.
…[]…
Kalaset kostar drygt en miljon kommunala skattekronor, varav 600 000 går till Live Nation och resten är kostnader för sådant som kringarrangemang och hyror. Men de pengarna ses inte som förlorade utan snarare tvärtom: Melodifestivalen ger kommunen ett mervärde i form av uppsving för näringslivet. För att inte tala om publicitetsvärdet av flera miljoner tv-tittare som på bästa sändningstid får bilder serverade från Örnsköldsvik.”
SVT förmedlar en positiv bild av kommunens beslut att använda skattemedel till ett kommersiellt evenemang. Inte en enda kritisk fråga ställs.
Idag den 3/3 när detta skrivs, återfinns en annan artikel på SVT Västernorrlands hemsida om Melodifestivalen:
“Så mycket var Melodifestivalen värd för Örnsköldsvik
För en vecka sedan invaderades Örnsköldsvik av Melodifestivalen. Drygt en miljon kronor kostade kalaset för kommunen men enligt beräkningar gav evenemanget mångdubbelt mer tillbaka.
…[]…
Enligt en sammanställning daterad 28 februari skulle Melodifestivalens deltävling i Örnsköldsvik generera drygt 25 miljoner kronor. Uppmärksamheten i media värderas till 10 miljoner.”
Inte en, enda kritisk fråga där heller.
Mellan ovan två artiklar publicerade SVT Västernorrland detta på själva tävlingsdagen den 24/2 (artikeln i sin korta helhet):
‘”Det är bra för stan”
Att hitta någon som var negativ till melodifestivalcirkusens närvaro i Örnsköldsviks centrum under lördagen var ingen större idé för SVTs utsända.
– Fantastiskt roligt. Och jättebra för stan, kan det gemensamma omdömet sammanfattas som.
Tittarsiffrorna för fenomenet mellon har varit vikande efter premiären i Karlstad för tre veckor sedan. Dessutom har kritiken mot de nya och okonventionella inslagen i årets upplaga varit ovanligt frän.
Men av det märktes föga i mellovimlet i centrala Örnsköldsvik under lördagen. SVTs team Peter Nässén och Thomas Sundberg lyckades inte söka upp en enda mello-dissare på torget:
– Det är väl härligt. Mycket folk i rörelse, många barnfamiljer. Hela stan lever upp!
”Bra för handeln”
– Jätteroligt att kommunen vill vara värd för det här igen. Det är bra för stan. Och bra för handeln.
– Jag var på genrepet och tyckte alla låtar var bra. Kunde inte välja någon favorit.
Vad tycker du om det här spektaklet?
– Fantastiskt roligt! För alla generationer.’
Och det är nog här vi finner just själva anledningen till att SVT Västernorrland varken kan hitta kommuninvånare som är negativa till kommunens märkliga prioriteringar i användandet av skattemedel, eller ställer några kritiska frågor till kommunens tjänstemän eller politiker. För, som om det inte vore nog att SVT äger själva konceptet Melodifestivalen, så är det fetade namnet ovan, SVT-journalisten Thomas Sundberg – som vi rapporterat några gånger vid det här laget – gift med den socialdemokratiska ordföranden i Kultur- och fritidsnämnden, Anna Sundberg.
Den dagen Thomas Sundberg gör ett undersökande, kritiskt reportage om angelägenheter som berör hur det socialdemokratiska styret sköter kommunen…kommer aldrig att komma. Public service i säng med det socialistiska styret. Precis som i vilken bananrepublik som helst.
Deras hushålls samlade inkomster är runt miljonen kronor. Naturligtvis pengar som kommer från vanligt folk via skattsedeln och TV-licensavgifter. Arbetarnas företrädares handflator har blivit så märkligt släta och deras magar ack så mätta.
Varför denna titel på blogginlägget? För att vi återkommer till gåsleversocialisternas favoritevenemang Melodifestivalen.
Fler inlägg
Pride och profeten
En tur till stan
Glad midsommar! …och några vemodiga rader