5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Gästinlägg: Vi behöver riktig journalistik

[Sammanfattning: Bloggens första gästinlägg. Ämnet är lokalmedia och vilken bild av verkligheten den förmedlar.]

En lokaltidnings viktigaste uppdrag är att spegla verkligheten korrekt och konsekvensneutralt samt att vara plattform för åsiktsyttringar, debatt och opinion. Detta är livsviktigt för en vital demokrati. Örnsköldsviks Allehanda har misslyckats kapitalt på samtliga punkter och svikit sitt demokratiska ansvar. Delvis är det ren inkompetens men man kan nog hävda att ÖA medvetet manipulerar läsarnas verklighetsuppfattning. ÖA likriktar debatten och refuserar kontroversiella insändare för att forcera fram globalisering, vänsterliberalism, feminism och mångkultur. De negativa konsekvenserna av mångkultur och öppna gränser döljs, förvrängs och mörkläggs samtidigt som pyttesmå positiva effekter lyfts fram och ges astronomiska proportioner.

Ord skapar bilder, associationer och känslor i vårt medvetande. Om du ser en björk men säger tall ser åhöraren en tall i sitt inre och du har på så sätt etsat fast en falsk bild av en tall i åhörarens medvetande. Exakt så jobbar ÖA. ÖA:s absolut bästa gren är att förvränga vår verklighetsuppfattning och perception med ord och bilder. Ren och skär ideologisk indoktrinering och hjärntvätt.

Tomas Izaias Englund skriver på ÖA ledarplats: ”Vem tar ansvar för tryggheten i Örnsköldsvik?” Man kan sammanfatta ledaren med att det pågår stök i centrum. ”Stök” är ÖA:s omskrivning för droghandel, stölder, rån och annan kriminalitet. Ingen tycks veta vad det beror på. Ingen vet vilka gärningsmännen är. Ingen vet vem som bär ansvaret och ingen vet vad som bör göras. Nu är det så att alla som ofta besöker centrum och jobbar i centrum vet vad problem är. Polis och väktare vet vad problemet är. Alla som följer utvecklingen i södra Sverige via alternativmedia och sociala media vet vad problemet är. Även Englund och hela ÖA:s redaktion vet vad problemet är men Englund och hela redaktionen spelar dumma, okunniga och ovetandes trots att ÖA:s redaktion ligger på andra sidan gatan till gallerian. ÖA:s redaktion behöver bara öppna dörren, korsa ett övergångsställe så är de mitt i händelsernas centrum. Problemet är att ÖA: redaktion inte är intresserade av att beskriva verkligheten för invånarna i Örnsköldsvik. Deras prioritering är att driva agendasättande journalistik, lobba för EU:s öppna gränser och mångkultur samt bagatellisera och dölja de katastrofala konsekvenserna av  decennier av misslyckad integration och asylinvandring.

Riktig journalistik ställer adekvata frågor och citerar vittnesmål från anställda och besökare i centrum. Givetvis anonymt och med källskydd. Frågor som: Vilka är det som skapar otrygghet? Varifrån kommer de? Ålder? Vilka typer av brott sker? Hur känns det att jobba i centrum? Varför har det blivit såhär tror du? Hur agerar myndigheterna? Vilka konsekvenser får denna utveckling för affärsverksamheten i centrum? Riktig journalistik använder kamera och fotograferar verkligheten. Riktig journalistik beskriver händelser och skeenden konsekvensneutralt utan värdegrund och ideologiska pekpinnar. Riktig journalistik respekterar läsaren och värdesätter deras synpunkter.

ÖA:s beskrivning av kriminalitet och otrygghet i centrum liknar snömos. Svävande naiva spekulationer. Kanske det ena eller kanske det andra. Englund antyder till och med att polisen sitter och fikar i stället för att patrullera. Om Englund istället frågat polisen hur många patruller det finns en vardagsnatt, så hade han fått veta att endast en patrull finns i hela Örnsköldsviks kommun. En patrull som ska skydda 56000 invånare på en yta av 6739 km2. Troligtvis har inte poliserna i Örnsköldsvik tid att fika överhuvudtaget. Polisens resursbrist och kapacitetsbrist är en konsekvens av den mångkulturella agenda ÖA och alla dessa karriärspolitiker drivit i över ett decennium. Polisen ska inte spela med i ÖA:s fulspel. Polisen ska strunta i ÖA och försöka informera medborgarna om utvecklingen i regionen via andra kanaler. Om ÖA inte släpper fram den informationen är nog polisen välkommen att skicka in en lägesbeskrivning till Granskning Örnsköldsvik.

Man kan faktiskt gå så långt och påstå att ÖA hotar demokratin och yttrandefriheten. Värdegrundsvapnet som sätter agendan för den offentliga debatten, håller politiker och alla med höga positioner på myndigheter, kommun, landsting och privat sektor som gisslan. Ingen vågar yttra fakta, sanning eller kritik av rädsla för offentligt karaktärsmord, förlust av jobb och karriär.  Dessa totalitära antidemokratiska tendenser lamslår våra myndigheter och gör dem helt handlingsförlamade och handfallna. De resignerar och kapitulerar.

/Läsare

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 2.5 / 5. Vote count: 2

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!