13 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Så plundras Arne Gavelin

Det finns inte längre någon anledning att skriva om Herr Arne. Från och med nu så skriver vi om Arne Gavelin. Ty så är hans namn och han har själv gått ut i tidningen Nordsverige med sin berättelse. Vi vet också att Arne Gavelin skickat sin berättelse till Aftonbladet, Expressen och Uppdrag Granskning.

Glömde vi någon media? Jo, vår favorittidning Örnsköldsviks Allehanda skall också ha fått samma material. 

Berättelsen om fallet Arne Gavelin är dock inte slut. Den har endast börjat. 

En mycket kort och enkel rekapitulering av fallet är detta:

Människor i Arne Gavelins närhet anmälde honom till Överförmyndaren i Övik. Anmälarna ansåg att den till åldern komna mannen behövde hjälp. Några veckor tog det, så hade Överförmyndaren utrett saken och ansökt hos tingsrätten om interimistiskt förvaltarskap för Arne Gavelin. Lagmannen Lena Wahlgren – chef för Ångermanlands Tingsrätt – beslutade sedan om sådant förvaltarskap utan att varken träffat eller talat med Arne Gavelin. Något riktigt läkarintyg fanns inte.  Det enda som fanns var tre personers anmälan. Så togs Arne Gavelins rättigheter ifrån honom. 

Ett halvår senare fattades ett beslut om fortsatt förvaltarskap. Beslutet föregicks av en förhandling där Arne Gavelin deltog. Han fick inte själv välja juridiskt ombud. Det gjorde Lena Wahlgren åt honom. När förhandlingen hölls hade hans ombud endast varit förordnat i 48 timmar. Förvaltaren från företaget Optio hördes under förhandlingen. En part med ekonomiskt intresse av att Arne Gavelin fortsatte vara satt under förvaltarskap, tilläts alltså yttra sig under förhandlingen. Västmanlands Tingsrätt har 2013 underkänt arrangemanget med förvaltare från Optio. Det hindrade inte Lena Wahlgren. Hon vet visst bättre. 

För någon vecka sedan annonserades Arne Gavelins entreprenadmaskiner ut. De är nu sålda. Två av hans fastigheter lades för kort tid sedan ut till försäljning hos Mäklarhuset Örnsköldsvik. 

Till nuet.

Arne Gavelin är en förmögen man. Han äger 11 fastigheter, varav en är en stor skogsfastighet. Det samlade skogsinnehavet i övriga fastigheter är inte obetydligt. Nu försäljs ytterligare fastigheter, inklusive den större skogsfastigheten. 

 

16E9DD03-A699-4223-AECD-86EFF77D6B57

 

476922B3-442E-4A6C-8AF8-761A145894FF

Arne Gavelin vill inte att dessa säljs. Det finns inte heller någon rimlig anledning att sälja dessa fastigheter mot hans vilja. Även om Arne Gavelin är satt under förvaltare, så kan han fortsätta äga dessa fastigheter till sin död. Inget i hans situation kräver att fastigheterna försäljs. Fastigheterna säljs för att människor i denna äckliga smet vill tjäna pengar på Arne Gavelins olycka. 

Det är Jan Wiklund på företaget Skogens Hus AB som håller i försäljningen av fastigheterna. Jan Wiklund sitter i styrelsen för bolaget och är firmatecknare. Han är alltså delägare. 

B4B9A2E2-B82D-429E-B8F4-91782B6F4BA7

 

Ja, varenda en som deltar i plundringen av Arne Gavelin, kommer att bli presenterad på den här bloggen. Kanske ni inget visste om den vidriga hanteringen av Arne Gavelin? Jodå, det gjorde ni. Det är inte Arne Gavelin som anlitat er och kommit överens om ert arvode.

Imorgon presenterar vi de tre samhällets stöttepelare som anmälde Arne Gavelin. Vilka var det som hade sådant inflytande att Överförmyndaren valde att endast på deras ord driva vidare en process med målsättning att beröva Arne Gavelin på hans självbestämmande? 

Slutligen vill vi redan nu börja hamra in detta: hela överförmynderiverksamheten är politiskt styrd. Vi återkommer till hur det fungerar, men det alla bör – måste – förstå, är att politiker kan stoppa detta djävulskap som Arne Gavelin är utsatt för.

Den opposition som påstår sig värna individen och dennes äganderätt, ställ er upp nu och visa att ni inte bara blåser varmluft. Detta gäller inte minst C – är ni landsbygdens parti?

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!