I Tidningen 7 har vi kunnat läsa att välfärdsförvaltningen begåvats med en ny chef. Kommunen har även en nyhetsnotis om saken på sin hemsida.
Den tidigare chefen kommer att bli kvar i förvaltningen, men i en ny roll som ”projektledare” för införandet av en ”ny förvaltningsorganisation”.
Tillträdesdatum är 1 mars 2022.
Nyfikna som vi är – och uppmuntrade av läsare – tog vi en titt på historiken hos den tillträdande chefen, fortsättningsvis rätt och slätt kallad just chefen. Den titten föranleder vissa funderingar om hur kommundirektör Magnus Haglund egentligen tänker i rekryteringsarbetet.
Själv är han mycket nöjd och hälsar till kommunens invånare följande:
”Jag är glad att vi har nått ända fram med denna mycket viktiga rekrytering. [Chefen] har en stor kunskap och kommer att bidra mycket till förvaltningens kommande utveckling.”
På LinkedIn har chefen angivit 9 erfarenheter under perioden 1997 tills idag. Den längsta anställningen är 3 år och 6 månader. Ingen av övriga 8 anställningar har varat längre tid än 2 år och 9 månader.
Av dessa erfarenheter anges fyra vara anställningar i namngivna kommuner. Chefen har inte haft olika uppdrag i en och samma av dessa kommuner. Ett uppdrag per kommun, sen vidare. Samtliga kommuner ligger i södra Sverige.
En äldre erfarenhet 2008-2010 anges som
”Vikariat, Första linjens chef, inom äldreomsorg o funktionshinderomsorg i olika kommuner.”
På 2 år och 7 månader har chefen alltså hunnit vara chef i flera olika kommuner.
Kommunens notis om rekryteringen av chefen säger att chefens nuvarande uppdrag är som ”chefskonsult till äldreomsorgsavdelningen i Nynäshamns kommun”. Denna erfarenhet finns inte med på LinkedIn.
Ratsit visar att chefen är folkbokförd i Borås kommun. En koll med Skatteverket ger vid handen att chefen bott där kontinuerligt sedan hösten 2013.
Slutligen informerar google om att chefen lämnade sin anställning som socialchef i Hammarö kommun med buller och bång, efter konflikt med kommunens politiska ledning. Hammarö är grannkommun till Karlstad i Värmland. En bit från Borås, minst sagt.
Ovan väcker onekligen en rad frågor. Är det lämpligt att anställa en person som välfärdsförvaltningens chef, när vederbörande inte kan visa upp en enda anställning de senaste 20 åren som är längre än 3 år?
Varför skulle det vara sannolikt att chefen blir kvar någon längre tid i Övik? Vederbörande har hoppat mellan anställningar på olika orter i södra Sverige – Värmlands län, Stockholms län, Jönköpings län, Västra Götalands län – men förblivit folkbokförd i Borås.
Fanns det inte någon vettig lokalt förankrad sökande? Varför kunde tjänsten inte internrekryteras? Man rekryterar istället en helt okänd person från en helt annan landsända, som inte kan uppvisa ett enda längre åtagande i sitt CV.
Kommundirektör Magnus Haglund lämnade själv Nordmalings kommun med buller och bång, efter en konflikt med dåvarande socialdemokratiska kommunalråd.
Bekant är, apropå Haglunds tid i och avfärd från Nordmalings kommun, vilket skedde under stort buller och bång, lika barn leka bäst. Kanske har han hittat en like, jämbördig både i ålder och förhållningssätt.
Man slutar aldrig förvånas över kommunens politiska ledning dess inkompetens och idioti i frågor som denna!
Enda sättet få slut på dessa huvudlösa vägval och den inkompetens med alla de märkliga beslut som tas från denna S ledda kommun är att INTE rösta på dem nästa år.
Välj i princip vilket annat parti som helst så kanske vi får slut på dårskapen för såhär illa får det bara inte fortsätta.
Man blir minst sagt heligt förbannad att se och läsa hur kommunen slösar våra skattepengar på än det ena än det andra och nu på en ”chef” som förmodligen inte kommer bosätta sig i Övik och bidra med en enda skattekrona.
Och hen verkar dessutom hoppa fr ena uppdraget till nästa.
Är det en anställning eller är det ett kortare konsultuppdrag som hen fått?