13 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Plötsligt händer det!

Ja, alltså, att vi delar en ÖA-text i all välmening.
 
Tomas Englund skriver om korvfesten i MODO hockeys styrelse och han skriver bra. Läsvärt.
 
Det han inte skriver – vi klandrar honom inte – är detta:
 
Det finns de som säger att vill man förstå vilka som, utöver den politiska S-majoriteten, styr i Örnsköldsvik, så titta i MODO hockeys styrelse. Såväl sittande som några år tillbaka. Nu har äldreboendechefen halkat in där också, men det är nog mest som kuttersmycke. Den Bodénska advokatfamiljen, Ulf Strinnholm (ogrundare till Lättelement), David Marcusson (sågverkmagnatsson), Ulf BOA Ekholm (Tidningen 7 – maktfjäskare och säljare av annonsplats till kommunen), m.fl.
Som en gudförbannad kommunistkarikatyr av borgerskapet i den lilla staden.
Var är idrottens folk? Och om det nu ska vara företagare i styrelsen – varför inte ta in sådana som startat med två tomma händer och byggt en verksamhet? Istället för idel mansfolk som ärvt sitt värv eller fått köpa det till rabatterat pris.
Blod är tjockare än vatten, heter det. Vi har vår egen variant: tjockskalligt blod förgås inte så lätt!

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!