16 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

En midsommarnattsdröm – eller åtminstone -hälsning

Kära Bloggläsare!

Först och viktigast: vi önskar Eder en Glad Midsommar! (Det eländiga vädret till trots).

Med denna hälsning avklarad, passar vi på att säga och meddela följande:

Tack för visat intresse! Du, just Du, är välbehövlig, viktig och har en funktion att spela i granskandet av makten. Du gör det Du kan. I det lilla eller det stora. Kanske delar du bloggens existens via facebook. Eller samtalar med dina arbetskamrater vid fikabordet. Även om Du så endast knyter näven i fickan och låter anletsdragen hårdna, så är det din välbehövliga näve och du ges vart fjärde år möjligheten att besluta huruvida Du skall stödja de socialdemokratiska galenskaperna eller ej.

Granskning Örnsköldsvik riktar sig, av förklarliga skäl, till Örnsköldsviks kommuns invånare. Vi är ca 56 000 till antalet. Bloggens facebooksida har idag 113 likes och 143 följare. Det synes kanske inte som mycket, men betänk att vår målgrupp endast är kommuninvånare. Skulle siffrorna skalas upp på riksnivå, så motsvarar de 20 179 likes och 25 536 följare. Det är mycket för en facebooksida kopplad till en blogg med politiskt innehåll. Alla bloggläsare kan inte heller förväntas följa eller gilla oss på facebook. Läsarna är alltså fler till antalet än vad facebook ger vid handen.

Av förhållandet mellan likes och följare, framgår också att det finns ett antal följare som inte vågar eller vill visa offentligt att de gillar Granskning Örnsköldsviks facebooksida. Skillnaden utgörs av 30 personer. Dessa får förmodas vara antingen politiska motståndare (socialdemokrater) eller följare som har en social omgivning som kontrollerar deras beteende på facebook. En socialdemokratisk omgivning kan man tro. Eller kanske bara den kissnödighet som följer av att vara del av den s.k. oppositionen i Örnsköldsvik (läs: Centerpartiet).

Nedan följer en topplista över de inlägg som visats/lästs flest gånger. Länk till inlägget bifogas och i förekommande fall ger vi en liten kommentar. Siffran efter blogginläggets titel anger antalet visningar. Sprid gärna dessa inlägg. Uppenbart finns det något i dem som intresserar människor. Och återigen: Tack!

1. En sexualdåres betalning (1945). Inlägget plockades upp av alternativmediasajten ”Samhällsnytt”, vilket bidrog till spridningen.

2. Klansamhället – när Örnsköldsviks politiker bryter mot kommunallagen vill massmedia inget veta (1023).

3. Klansamhället – inte en kommun som alla andra (938)

4. När etnicitet plötsligt spelar roll (819)

5. Om (807). Detta är vår egen beskrivning av bloggen. Siffran 807 är alltså i någon mening ett mått på hur många människor som besökt bloggen och, av vilken anledning det månde vara, blivit så förvånade, upprörda eller intresserade att man velat veta mer om bloggen eller dess upphovsmän. Här återfinns säkerligen både våra belackare, likaväl som intresserade följare. En mycket stor andel kan förväntas vara hemmahörande i Örnsköldsviks kommun eller leva i exil från hembygden. Denna siffra är mycket glädjande för oss!

6. Kommunen använder skattemedel till reklam för kommundirektörens frus företag (769)

7. Kontakta oss (660). Se kommentaren under punkten 5.

8. Äldreboendechef? Ja men ta en hockeyspelare! (604) Detta inlägg förtjänar fler läsare. Vi förstår, givet MODO:s och ishockeys popularitet, att inlägget kan ge upphov till viss s.k. ”kognitiv dissonans” (googla uttrycket om Du inte är bekant med det). Vi vill dock noga poängtera: gärna ishockey och inget är fel med att glädjas med MODO i medgång och stödja laget i motgång. Men, det försvarar inte kommunens agerande och ishockey bör vila på civilsamhällelig grund. Inte på skattsedeln.

9. Melodifestivalen: känslan av att vara betydelsefull eller ”vi flyter ovanpå” (400)

10. Skattediande låtsasföretagare del 2: friluftsmannen med rätt sambo (382)

11. [Social]demokratisamordnaren – det ska böjas i tid (357). Vårt mest underskattade inlägg. Läs detta! Det ger god inblick i hur gränsen mellan politik och kommunal förvaltning suddas ut under socialdemokratiskt styre.

12. Ännu en hockeyspelare bygger (352). Börjar bli dags att kolla om glöggimportören kommer bygga någon stugby i Nyänget 😉

13. Förskingrarna (322) Långt inlägg och delvis spekulativt. Handlar om hur etanolpsykosen kunde drabba Örnsköldsvik. SEKAB, Elvy Söderström, Carstedts. Allt finns med här. Och lite till.

14.  Skattediande företagare del 1: kompisar från förr (315). Läsvärt. Speciellt om landsbygdebn ligger dig varmt om hjärtat. Handlar om bidragssökande, byråkrater och låtsasföretagare. Detta är ett tema vi kommer att fortsätta på, var så säker.

15. Inte vindskydd…igen!Inte vindskydd…igen! (302) Uppföljare till Arkitektritade vindskydd – en studie i kommunalt vansinne. Läs detta ursprungsinlägg, det är viktigare och ger den nödvändiga bakgrunden.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!