3 juni, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Absurt personporträtt i ÖA: välgörenhetssossen i bildningsnämnden

Allehanda har i fredagens gratistidning ett slags personporträtt av en kvinna som i välgörenhetssyfte samlar in julklappar att ge till sämre bemedlade. Kvinnan heter Erika Howcroft.

Erika Howcroft tycker att välgörenhetsansträngningen är värd uppoffringen, enär ”…man sett lättnaden och tårarna i ögonen på familjerna”:

Hon presenteras som entreprenör, då hon driver en restaurang. Tidsschemat tillåter egentligen inte välgörenheten:

Det Erika Howcroft INTE presenteras som, är det som faktiskt är av intresse för Öviks befolkning inklusive Allehandas läsare: hon är politiker.

Howcroft sitter i kommunfullmäktige för socialdemokraterna. Och inte nog med det. Hon är andre vice ordförande i bildningsnämnden. Sålunda är hon ordförande Kristoffer Parks närmste socialdemokratiska förtrogne i bildningsnämnden.

Visst, Erika Howcroft får uttrycka sig precis som hon vill. Även omdömeslöst, vilket vi som vill bli kvitt S som maktbärande parti i kommunen uppskattar. Och då känns det faktiskt rätt bra när arbetarpartiet, med världsrekord i socialförsäkringar, uttrycker sig i termer av att välgörenhet är värd ansträngningen, när man sett tårarna och lättnaden i familjernas ögon. Som vilken överklasstant som helst.

Men det som skaver, svider och kramar själen, är att denna fullständigt idiotiska artikel är skriven av en ung kvinnlig journalist. En journalist som skulle kunna granska makten, istället för att skriva idolporträtt om dess företrädare och hemlighålla att de är just sådana företrädare.

Det är förstås inte hennes fel. De som ska lastas finns högre upp i hierarkin.

Och skicka Erika Howcroft på möte i Björna nästa gång, så får hon se annat än lättnad och tårar i ögonen på folk.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!