5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

En sexualdåres betalning

Det har väl knappt undgått någon att en känd komiker misstänks för våldtäkt. SVT Västernorrland skrev den 1/11:

Våldtäktsanklagad komiker ställer in framträdande i länet
En känd våldtäktsanklagad komiker som skulle ha medverkat vid en konferens i Västernorrland i veckan har ställt in sitt framträdande. – Han är sjuk, meddelar hans manager.
Komikern är ett av konferensens stora dragplåster och affischnamn.

Nu kommer han alltså inte.

”Hej, XX är sjuk och har därför tvingats ställa in”, meddelar hans manager i ett sms till SVT Västernorrland.”

Det är inte längre någon hemlighet att komikern är Soran Ismail. Nu ska det här påpekas att han inte på något sätt är fälld i domstol för våldtäkt. Det är inte ens känt om saken kommer bli fall för domstol. Det som dock kan betraktas som helt säkert är att Soran Ismail har betett sig som ett riktigt svin. En sexistisk sexualdåre som kallar kvinnor för hora och skickar bilder på sin lem till tillfälliga bekantskaper via snapchat.

I sammanhanget kan det vara värt att påminna om att Soran Ismail har haft en tydlig politisk framtoning i sin yrkesgärning. Hans antipatier mot Sverigedemokraterna antog en sådan omfattning, att Sveriges Radio fann för gott att lyfta ut honom som programledare i P3 inför valet 2014. Soran Ismail är också parhäst med Magnus Betnér. Båda kallar sig feminister och är del av ett kulturetablissemang med en tydlig politisk vänsterslagsida. I tidningen Elle, vars läsekrets torde bestå av nära nog uteslutande kvinnor (”Elle” är franska för ”hon”), låter Soran Ismail meddela, under rubriken ”DÄRFÖR ÄR VI FEMINISTER – 9 KÄNDA MÄN BERÄTTAR VARFÖR”, följande:

”- Gubbig” är en attityd: att man inte fattar att man inte fattar. Att tro att man vet bäst. Att bara vägra ge utrymme åt annat än det som råder. Det är en rädsla och en osäkerhet som styr. Det hämmar så jävla mycket, jag blir så trött på det. Folk suger.”

Soran Ismails fall är hårt.

Vad har nu detta med Örnsköldsvik att göra? Jo, en del faktiskt.

Den ”demokratidag” vi refererar till i inlägget om socialdemokratisamordnaren, har numera bytt namn och heter ”Ungdomsforum”. Detta ungdomsforum gick av stapeln den 1:a mars i år. Demokratisamordnare Camilla Larsson säger i Allehanda:

”– Hela syftet med Ungdomsforum är att skapa möten. Vi vill skapa nya perspektiv och minska synen på ”vi och dom”.”

Vad hon menar med ”vi och dom” framgår inte. En deltagande tjej i nedre tonåren kommer också till tals i artikeln:

”– Det har varit kul och spännande. Sorans föreläsning var bra. Han kunde göra ett viktigt ämne roligt, säger [hon]”

(Vilket ämne då…?)

Nedan föreläser Soran Ismail på Ungdomsforum.

Soran Ismail1

Kommer då kommunen nu att gå ut till ungdomarna och förklara att ibland – faktiskt rätt ofta – döljer sig ulvar i fårakläder? Tveksamt va?

Varför skulle man då prompt ha Soran Ismail som föreläsare? Jo, han har precis rätt politisk framtoning utan att vara politiker. Värdegrundsomfamnande feminist och symbol för socialdemokratins hett eftertraktade mångkultur. Och demokratisamordnarens viktigaste uppgift är att tillvarata partiets intressen i ungdomsfrågor. Tro inget annat. Vi påminner om att demokratisamordnare Camilla Larsson är socialdemokrat med förflutet som nämndeman och internutbildare av det egna partiet. Hennes syster är Anna Sundberg som är socialdemokratisk ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och därmed är politiskt högsta ansvarig för Soran Ismails närvaro på Ungdomsforum. Dessutom är Camilla Larssons närmsta chef Gunnar Holmberg också socialdemokrat, med ett förflutet som aktiv sossepolitiker i kommunen. Han fanns på S-vallistan inför valet 2014.

Nedan kramar SSU Västernorrlands ordförande Welat Acar om Soran Ismail.

welcat soran ismail

Kommunens unga skulle alltså uppfostras i rätt värdegrund – den socialdemokratiska – och då var det angeläget med dragplåster. Sådana dragplåster som själva tror och tänker rätt. Alltså var Soran Ismail ett lämpligt val. Och då kommer vi till just den fråga som Granskning Örnsköldsvik ställde omedelbart efter det att skandalen kring Soran Ismail blev känd: hur mycket får skattebetalarna hosta upp för att finansiera politisk uppfostran av sina barn, i regi av kommunen i samarbete med en sexualdåre?

Det har vi tagit reda på.

Vi begärde helt enkelt ut fakturan för Soran Ismails deltagande. Det är rimligt att tro att Camilla Larsson avropat Soran Ismails tjänster. Vi vet att socialdemokraten Gunnar Holmberg har attesterat fakturan, då vi ställt en fråga därom till kommunen. Vad kostade det då? Jo, två föreläsningar under en dag kostade 85 000 kr före moms. Tillkom gjorde 3635 kr i reseersättning. Totalt 110 794 kr inklusive moms för en dags arbete i form av två föreläsningar. Care of skattebetalarna. Vi, ni och alla andra betalar detta. Samtidigt har omsorgsnämnden sparbeting. Soran Ismails närvaro var viktig. Anständig äldreomsorg är inte lika viktigt.

Nedan fakturan från Soran Ismails föreläsningar i Örnsköldsvik.

faktura

 

 

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!