9 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Svt Västernorrlands *****journalist begick värdegrundsbrott – skällde ut renar

Ja, ni får ursäkta rubriken, men det gick liksom inte att låta bli.

Nedan video återger en del av radioprogrammet ”Medierna” i P1. Där tas upp en liten journalistisk incident från förra veckan. Svt Västernorrlands journalist i Övik, Thomas Sundberg (Rättelse: det skall ha varit en annan medarbetare på Svt, misstaget kommer sig av att det finns två inslag med renar på väg), for över skogen på Gålsjövägen och befann sig plötsligt stoppad av en flock renar på vägen. Rådigt filmade han renarna. Men visade också sin mänsklighet genom att leverera en svavelosande tirad om olämpligheten med ren på väg och dessa mänskliga meningar kom med i reportaget som gick ut i sändning.

Det skulle han inte ha gjort.

Svt Västernorrlands chef Carola Isakssons avbön inför inkvisitionen är fantastisk i all sin slemma underdånighet. Thomas Sundbergs ord måste ha närmat sig nära nog klimatförnekelse i eländighet, kan man tro. Isaksson ”känner sig ledsen” och ”det finns anledning att reflektera”.

Att journalisten är gift med en ledande politiker är dock inget problem. Inte heller att en annan journalist på redaktionen är gift med Timrås kommunalråd. Sålunda är det alltså inte dessa förhållanden som föranleder Svt Västernorrlands 15 minutes of fame i riksradion.

Nej, saken är alltså utskällning. Av renar.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!