9 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Extra! Extra! Landsbygdsskolorna i Övik räddade!

…för så måste det ju vara.

Socialdemokraterna styr i minoritet. Deras 26 av 61 mandat i fullmäktige kräver att de gör upp med minst ett av övriga representerade partier. Ty samtliga andra partier har 5 eller fler mandat.

V och C går i manifestationståg mot skolnedläggningar på landsbygden, så där får man antaga att dörren är stängd för S. Och att S skulle lyckas göra upp med M, KD eller SD – eller ens vilja det – är förstås helt otänkbart.

Alltså inga skolnedläggningar.

Matematik så enkel att mellanstadieelever kan förstå den.

Så varför skriver vi detta inlägg? Jo, för att den dagen V eller C går i säng med S om skolnedläggningar, så vill vi kunna peka på och länka till det här inlägget.

Att V skulle göra det, finner vi ytterst osannolikt. Men med C är det annorlunda.

I Sundsvall styr S och C tillsammans sedan länge – t.o.m. med V insyltat. Å andra sidan så kastade C och V ut S från kommunhuset i Sollefteå. Men det krävde också en Sollefteå sjukhusaffär för att ske.

Hur det ser ut i rikspolitiken vet vi. Ännu väntar vi på att stödhjulet Annie Lööf ska äta upp sin sko. Bedrövlig människa som inte kan bli vid sitt ord. Hon kunde trots allt välja en diskret lädersandal och koka den till limliknande konsistens. Med grillkrydda, karamellfärg och lite sobril som förrätt, är nog inte upplevelsen värre än på vilket omsorgsboende som helst.

Hur skall det bli i Övik efter valet 2022?

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 43

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!