9 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Svt Västernorrlands agerande i samband med landsbygdsmanifestationen

Under manifestationen såg vi inte röken av någon Svt-journalist. Vi missade också att Emil Källström var närvarande, gjorde oss roliga över hans frånvaro och fick göra snöplig rättelse över våra falska påståenden.

Därför kändes det mindre roligt när Svt Västernorrland lägger upp detta på sin sida:

(Pappa Källström finns med på bilden)

Hade vi nu också missat att Svt faktiskt var där och gjorde reportage?

Klicka på länken till Svt Västernorrlands ”reportage”! Bilden som illustrerar videon ovan, återfinns inte alls i ”reportaget”. Istället visas en mobilkamerafilm som förmodligen är inspelad från ett fönster i hotellet i hamnen.

Upphovsmannen anges vara Mikael Asmundsson på Svt. Googlar man hans namn tillsammans med ”Svt”, så hittar man en (1) träff på Svt och det är en artikel från 2016.

Artikeln som mobilfilmen är publicerad tillsammans med, är skriven av Rolf Lunneborg. Han är stationerad i – just det – Sundsvall. Och han var garanterat INTE på plats i Övik.

(Det var f.ö. den vänstermarinerade Rolf Lunneborg som stod bakom betydande delar av det Uppdrag Granskning-reportage som högg Sollefteå Sjukhus-aktivisterna i ryggen. Vi kan tänka oss smeknamn på en sådan, men de lämpar sig inte för publicering här.)

Så hur ska ovan tolkas, analyseras och sammanfattas? Vi gissar – för veta kan vi inte – att Mikael Asmundsson har en tjänst på Svt, men inte med relevans för Övik. Han råkar befinna sig på hotellet i hamnen och fångar manifestationståget med mobilen. Inser att det här är nog rätt stort ändå. Skickar det till Svt Västernorrlands redaktion, varpå sosselakejen Rolf Lunneborg skriver en artikel och slänger upp på Svt Västernorrlands hemsida. Artikeln illustreras med en närbild av manifestationståget, trots att ingen Svt-journalist var på plats och trots att den film som bilden illustrerar inte alls visar närbilder, utan är en mobilfilm tagen från hotellet.

Vi lämnas med en känsla av att det funnits både en och annan journalist som tänkt om manifestationen att ”den kommer inte samla något folk”.

Den känslan stärks liksom av att på lördagskvällen när detta skrivs, så har Svt Västernorrland en annan demonstration på sin hemsida. Så här ser det ut:

Landsbygdsmarsch i Övik jämte kamp för ungdomsrådgivning i Sundsvall. Titta på inslaget om ungdomsrådgivningen. Betrakta det veritabla folkhavet. Eller inte. För det finns förstås inget folkhav. Samma Rolf Lunneborg som varit i farten. Ett halvt dussin Sundsvallsbor mot 400 inlandsbor i Övik…väger jämt.

Hur var det nu det hette? Jo, just det.

Fake news.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 32

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!