25 maj, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Gå vidare i någon mening

Chefredaktör Bygdén har meddelat att annonsmarknaden viker i coronatider och därför kommer Örnsköldsviks Allehandas gratistidningen nu endast att komma ut en gång per månad:

På varje reaktion, en motreaktion. Därför fick vi en text:

Angående Allehandas indragna gratistidning. Mycket tråkigt. Det för att jag ju mister ett näst omistligt bidrag för en i coronatider ytterst viktig resurs. Och det i strid med vad självaste statsministern återkommande och med tungt vetenskapligt stöd från Folkhälsomyndigheten uttalat i svensk tv och svenska medier, ävensom samma och entydiga besked lämnats utländska medier och det på ett stort antal språk. Man har från statsmaktens sida varit oerhört tydliga med detta budskap: ”Håll avstånd och samlas ej i sällskap, utan social distansering är det som gäller. Vistas gärna ute i skog och mark och promenera eller jogga.”

Ja, det har jag tagit fasta på, det underliggande om att hålla sig i form, vara aktiv och inte bli försoffad i denna påtvingade isolering. Nu, när Allehanda ställer in sin kraftfulla satsning, faller mitt underlag bort. Jag frågar mig: Hur kan det komma sig att hela denna tidnings berättigande är satt i fara? Vari ligger samhällsansvaret? Jag har ett förslag: sänd ut tidningen utan text och bild till hushållen enligt den tidigare planen! Det skulle ju för det första utgöra en besparing av kostnad för tryck, samt i andra hand mig från trycksvärtsfläckar på golvet i hallen, ja där jag använder tidningen som underlag för mina vandringskängor.

”Vandrare i tiden”

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 19

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!