25 maj, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

S-information till medlemmarna om Alliansens avhopp

Alliansen har sagt upp samverkansavtalet med S. Detta skedde i måndags. Redan samma kväll skickade Per Nylén och Kristoffer Park (kommunstyrelsens respektive bildningsnämndens ordförande) ut information till partimedlemmarna i Övik.

S-medlemmar som är less på hur partiet beter sig, har vidarebefordrat informationen till bloggen och vi kan presentera den här. Den ger en rätt obehaglig insyn i hur det internt låter i partiet. ”Sektlikt” är ett ord som ligger nära tillhands att använda.

Så här ser det ut:

Man inleder med att skamlöst ljuga för medlemmarna. Väljarnas signal var visserligen tydlig, men inte i det avseende som påstås ovan. Tydligheten låg i att S inte ens gavs i närheten av majoritet. Knappt 60% av väljarna önskade en annan politik än den socialdemokratiska.

Vad är det med ordet ”naiv” som gör att sosseriet så gärna tar det i sin mun? Elvy Söderström, Stefan Löfven och nu även författarna till ovan text. Påståendet om Moderaternas ”naivitet” är dessutom rakt upp och ned falskt. Naturligtvis har inte M förväntat sig att S skulle föra deras politik. Men nivån hos S-medlemmarna är väl helt enkelt sådan, att falskt pladder fungerar.

Notera också att S gör en poäng av att inte diskutera med SD, för att strax därefter hävda ansvarstagande med utgångspunkt i valresultatet. Två saker som inte går ihop. Ett ansvarstagande parti eftersträvar att få igenom sin politik, oavsett vilket annat parti som i respektive fråga stödjer den.

S kallar fullt normala demokratiska skeenden för ”partipolitiskt käbbel”. Stefan Löfvens ord igen, alltså.

Det börjar bli obehagligt på riktigt, detta att använda corona som hävstång för att välta en någorlunda demokratisk process. Man skambelägger och virusbefläckar försöken att folkviljan skall representeras i kommunpolitiken. Det stinker av cynism och desillusion. Och man känner verkligen att denna text är riktad mot en ålderstigen skara medlemmar. De som dröjt kvar vid ett parti, likt andra stödjer ett fotbollslag. Tradition, men utan tanke eller analys. Någon annan får städa upp detta socialdemoratiska haveri, när jag är borta.

Girigheten. The horror. I mörkrets hjärta endast en fråga om arvode.

Vi noterar också att fokus ligger på att vi ska känna oss trygga. Alltså ligger inte fokus på att utfallet – det mätbara och observerbara – skall bli gott i epidemin. Saker som att minska lidande och minimera dödsfall. Nej, hur vi känner under tiden det pågår, är tydligen vad som är av vikt. S-politikerna vill in och peta i själva våra känsloliv.

En flugbärande gymnasielärare i lag med en betalningsanmärkt däckmontör, författar sin alldeles egna dolkstötslegend i Arbetarkommunen. M höll i kniven! Därtill ljuger man på och tillskriver sina politiska motståndare åsikter de aldrig gett uttryck för.

Så här ser det ut, gott folk, bakom Arbetarpartiet Socialdemokraternas insynsskyddande draperier. Predikanter finns det både troende och sekulära. Men deras gudsbevis är alla av samma folkduperande slag.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 46

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!