12 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Ett exempel på när S granskas – 87 mil från Övik

I en mycket läsvärd artikel i Kvällsposten, kläs SSU av in på bara kroppen.

Kvällsposten var en gång i tiden en fristående kvällstiding i södra Sverige, men är idag en del av Expressen. Tidningen har tidigare granskat SSU Helsingborg och följde på torsdagen upp med en fascinerande, likaväl som skrämmande, artikel.

Nej, Helsingborg ligger inte i Öviks kommun. Ej heller i Västernorrland. Men det socialdemokratiska mycelet finns från Ystad till Haparanda. Samma ledning för SSU som inte rensar upp i den korrupta kompost du strax får en redogörelse för, lovsjunges av såväl SSU som de vuxna socialdemokratiska företrädarna i Övik.

Efter rubriken ”Så kuppade SSU-mannen in sig på mötet – skickade släkt” så följer en ingress som sannerligen sätter tonen:

”De har beskyllts för sektliknande styre, homofobi och manipulation av unga medlemmar.

De har spenderat tiotusentals kronor på parkeringsböter, drivmedel, elektroniska prylar och snabbmat.

Nu kan Kvällsposten visa hur styret, med hjälp av släktingar och syskons fruar, kunnat fortsätta ha makt över rika SSU Helsingborg.”

En screenshot från artikeln:

Artikeln fortsätter:

”Inte varit aktiv”

Ahmed Mansour nekar och säger att han inte längre är politiskt aktiv.

Enligt SSU Helsingborgs ordförande Hadi Matar har Mansour ”inte varit aktiv på något sätt” sedan i mars.

Men det stämmer inte.

I slutet av april höll SSU Helsingborg ett extra årsmöte, sedan revisorer larmat förbundet om den ekonomiska berättelsen som Ahmed Mansour och förra ordföranden Amanda Svensson skrivit under.

Medlemmarna röstade om styrelsen skulle få ansvarsfrihet.

Då var Ahmed Mansour på plats.

Det var först efter att SSU-förbundet ringt Ahmed Mansour, minuter innan mötet startade, som han gick därifrån.

Syskon, vänner och svägerskor på SSU:s årsmöte

Men då var minst en av hans bröder, flera vänner och två svägerskor på plats i stället.

– När jag kommer dit står vuxna män på plats på det här mötet för en ungdomsorganisation. Flera av dessa personer har jag inte sett någon gång tidigare, säger en SSU-medlem och styrelseledamot.

Förra ordföranden och nuvarande kassören Amanda Svensson, som också är Ahmed Mansours sambo, förklarade för de samlade hur mötet skulle gå till, då flera aldrig suttit med på ett SSU-möte.

En kvinnlig släkting höjde rösten och sa ”jag yrkar på ansvarsfrihet”, redan innan mötet kommit till den punkten på dagordningen.

Den socialdemokratiska strategin för bibehållet maktinnehav, har alltid innehållit ett betydande inslag av klander, nedsmetning och svartmålning av det politiska motståndet. M vill ha utfattig hushållsarbetskraft och svältande medborgare på gatorna. SD är nazister och vill öppna gaskranarna. C är nyliberaler och fördelningspolitiskt oansvariga. KD tror på Gud och kan därmed omöjligt ansvara för något just alls.

Den slutsats S försäljer är att det är vi, bara vi, som har förnuft. Varje annat val av politik är hopp i galen tunna. Alla utom vi är odugliga på endera sättet. Utan S, syndafloden.

Det är förstås helt falskt. I själva verket är S ett korrupt, desillusionerat och cyniskt försörjningsmaskineri, som sätter maktinnehavet före allt annat. Och dess framtida företrädare börjar sin bana i SSU. Den ungdomsorganisation vars enorma ekonomiska välstånd kommer från spel och dobbel. Miljonerna staplas på hög och drar till sig skrupellösa figurer, likt skit drar till sig flugor.

Yrkespolitiker i vardande.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 36

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!