12 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Slukhålet Paradiset rullar på

För drygt ett år sedan redogjorde vi för hur Paradiset finansieras. Det är långt ifrån att biljetterna finansierar verksamheten. För varje krona i biljettintäkter sköt skattebetalarna till nästan lika mycket. Inlägget rekommenderas och återfinns här.

Vi påminner också om att vi avslöjade att Paradisets chef åkte på kurs hos Disneyland i Florida, tillsammans med en kollega.

Nu är det dags för Paradiset att äska pengar igen. På kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde avhandlades ett ärende där Paradiset äskar 3 Mkr för att genomföra en rad renoveringsprojekt och en del nyinstallationer.

Varför dessa pengar behövs nu, anges bero på, vad vi kan kalla, en teknikalitet:

Det blir alltså ingen simhallsutbyggnad. Tanken var tidigare att bygga ut för 90 Mkr. Man utredde, projekterade och gick ut i en offentlig upphandling. Inkomna anbud sprängde alla budgetgränser. Sen kom corona. Ekonomin dök och nu ser den ekonomiska framtiden nattsvart ut.

Mer om det inom kort.

Humoristiskt i sammanhanget är att ärendepunkten på nämndsmötet, rubricerades som ”Äskande affärsmässiga investeringsmedel”.

Varför ska socialdemokraterna alltid leka butik?

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 25

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!