5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sveriges television rapporterar sommaren 2015:

”Glädjeteatern i Örnsköldsvik får en fortsättning – i dag beslutade kommunpolitikerna att verksamheten, som hämtat inspiration från Glada Hudik-teatern, ska permanentas.

I våras satte Glädjeteatern tillsammans med grundsärskolan i Örnsköldsvik upp musikalen ”Att flyga högt”.

– Den här verksamheten kan betyda oerhört mycket för en grupp människor som både får chansen att pröva lite annorlunda aktiviteter än de vanliga och samtidigt får synas på sina egna villkor. Det känns mycket bra att kunna ta detta beslut, säger Per Nylén (S), kommunstyrelsens vice ordförande.”

Om man nu som vice kommunalråd, sosse samt regnbågsdyrkare, beviljar medel till särskolans fortsatta teaterinitiativ, så vill det till att teatern gör några hederliga politiska dagsverken i socialdemokratins tjänst. Det är väl inte mer än rättvist, eller hur? Att teatermedlemmarna inte är röstberättigade (i flera fall kan antagas, p.g.a. ej fyllda 18 år) och dessutom har kognitiva problem, spelar ingen roll. De ska nämligen inte tänka eller fatta beslut själva. Det har kommunen och sossarna redan gjort åt dem.

per nylen Per Nylén, vice kommunalråd i regnbågsslips

Företagaren Lars-Erik Jacobsson blir så till sig över regnbågsinsatsen att han blir tårögd. På kommunens hemsida står att läsa:

 

”-  Jag blev glad och nästan tårögd. De gör en fantastiskt insats, säger Lars-Erik.”

Lars-Eriks företagande består av en salong. En frisörsalong. Undrar om textförfattaen tyckte det var olämpligt att titulera Lars-Erik ”frisör” och i så fall varför?

(http://www.ornskoldsvik.se/upplevaochgora/aktuelltupplevaochgora/aktuelltinomupplevaochgora/aktuelltupplevaochgora/gladjeteaternpaturneunderregnbagsveckan915november.5.35fde78f1504881c21f22ce6.html)

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!