16 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

En tidning som inte gör sitt jobb

”Vi bygger bäst tillsammans!

2030 är Örnsköldsvik ett nav med stark utveckling. En plats för 65 000 nyfikna med framtidstro.” -Öviks kommun 2017

Den 21/2 2017 rapporterar Allehanda att:

”Befolkningsmängden ökar i Västernorrland.

Det är faktiskt så att länets samtliga sju kommuner visar plussiffror för 2016 och det har inte hänt på länge.”

Ingen förklaring eller analys om varför befolkningen ökar. En journalistik som bär det absurdas prägel. Allehanda vill inte att läsarna skall förstå varför befolkningen ökar. Vi har tidigare berört ämnet i detta inlägg, https://granskningornskoldsvik.com/2017/03/25/tillvaxten-som-inte-fanns-men-som-kunde-importeras/

Snabbt och enkelt kan sägas att det är tre parametrar som bestämmer befolkningsutveckling i alla samhällen. Dessa är födelseöverskott, nettoinflyttning och nettoinvandring. I Örnsköldsviks kommun så dör det fler än det föds och nettoutflyttning råder. Att befolkningsmängden ändå ökar beror på invandring. En invandring som är tvångsanvisad av Migrationsverket eller utgörs av anhöriginvandring till tidigare invandring. Sammansättningen på invandringen är sådan att det inte finns skäl att tro annat än att den leder till arbetslöshet, försörjningsbörda och sociala problem. Att påstå detta bör inte vara kontroversiellt idag. Vi har nämligen facit av denna typ av invandring i många, många kommuner och städer. T.ex. i socialdemokratiskt styrda Malmö. Flera mer eller mindre kända nationalekonomer bekräftar de ekonomiska problem som invandringen till Sverige gett, och försätter att ge, upphov till. Senast Assar Lindbäck, som inte dras med trovärdighetsproblem i sin yrkesgärning.

I Örnsköldsviks kommun gäller att år 2016 så var födelseöverskottet -20, nettoutflyttningen 190 och nettoinvandringen 608 personer. I förhållande till kommunens egna barnafödande var nettoinvandringen 2016 större än den någonsin har varit till Stockholm.

Allehanda vill alltså inte informera läsarna om sakernas tillstånd. Varför? Endast två möjliga skäl finns: av inkompetens eller med flit. Nog för att det finns inkompetens på den tidningen, men även en blind höna kan finna ett korn. Alltså hålls läsarna troligen ovetandes med flit. Varför då? Av politisk hänsyn, förstås. Får läsarna veta att befolkningen i kommunen är under utbyte, på det sätt som skett i så många stadsdelar och orter i södra Sverige, så riskerar man en förändring i väljarbeteende. Det går inte för sig.

Istället publicerar man ledartexter som är så verklighetsfrånvända att det gör ont i hjärtat att läsa dem: ”Välfärden räddas av utrikesfödda!” 29/3 2017, http://www.allehanda.se/opinion/ledare/valfarden-raddas-av-utrikesfodda

Sålunda kan man inte förvänta sig att Allehanda synar kommunens bluff, när den senare går ut med att man satt upp målsättningen att Örnsköldsviks kommun skall växa till 65000 invånare år 2030. En sådan målsättning är inte bara orealistisk. Den är helt sjuk, vilket vi kommer att visa i ett senare inlägg. Här nöjer vi oss med denna slutsats: det går inte att lita på Allehanda om man vill ha rättvisande och med sanningen överensstämmande bild av vad som sker i kommunen. Det gäller inte bara i invandrings- och befolkningsfrågor, utan även på andra områden, vilket också kommer bli tydligt i kommande inlägg.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!