16 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Valfläsk? Näe, frukostpåse till gymnasieeleverna

Måndagen den 18:e augusti delade socialdemokraterna ut ”frukostpåsar” utanför Nolaskolan, Parkskolan och på Resecentrum. Iförda kläder som klart och tydligt signalerade vilket parti man tillhör, gav man sig alltså i kast med att marknadsföra sitt parti mot en grupp människor som till hälften är omyndiga och därmed inte har rösträtt.

Du skickar ditt barn till skolan. Där möts de av de politiker som innehaft makten under hela ditt liv och som är de människor som beslutar och bestämmer över skolan. Och dessa människor vill med en frukostpåse köpa ditt barns förtroende.

Några av de utdelande namnen var:

Anna Sundberg, ordförande Kultur&Fritidsnämnden, får sin lön betalad av skattebetalarna

Birgit Olsson Johansson, ordförande Bildningsnämnden, får sin lön betalad av skattebetalarna

Kristoffer Park, ordförande Arbetarekommunen, r (åtminstone delvis) sin lön betalad av skattebetalarna (via det kommunala partistödet)

Kristina Nilsson, riksdagsledamot, får sin lön betalad av skattebetalarna

Anna-Belle Strömberg (tror vi), ordförande Omsorgsnämnden, får sin lön betalad av skattebetalarna

Mattias Öberg, politisk resurs, får sin lön betalad av skattebetalarna

Per Nylén, kommunalråd, får sin lön betalad av skattebetalarna

Susanne Sturk, ordförande Humanistiska nämnden, får sin lön betalad av skattebetalarna

Naturligtvis betalas frukostpåsarna också av dig som skattebetalare.

Det är nämligen så att de kommunala partiorganisationerna har inkomster på framförallt två sätt. Dels genom sina medlemsavgifter, dels genom det kommunala partistödet. Sossarna har 1200 medlemmar i Örnsköldsvik, ungefär, och medlemsavgiften är 240 kr/år. Det blir 288000 kr, vilket man inte kommer långt med när ett kontor med administrativ personal skall finansieras. Partistödet är däremot oberoende av medlemsantalet och betalas ut per mandat i fullmäktige utöver ett grundstöd. Per mandat erhålles ca 36 000 kr och grundstödet är knappt 17 000 kr. Sossarna i Örnsköldsvik, med 28 mandat i fullmäktige, erhåller därför av skattebetalarna ungefär 1 025 000 kr årligen. En del av den miljonen lägger man alltså på frukostpåsar åt gymnasieeleverna på de två kommunala gymnasierna i Örnsköldsvik. Ja, alltså bara på de kommunala gymnasierna. Per Nyléns tidigare arbetsplats Mikael Eliasskolan var inte så viktig. Vi gissar att propagandautfallet bedöms som lågt där: eleverna kommer i högre utsträckning från borgerliga hem och elevantalet är lågt.

På Facebook skriver socialdemokraterna:

Ett gäng morgonpigga sossar delade idag ut 300 frukostpåsar till våra gymnasieelever på Nola- och Parkskolan (och några få som blev över på resecentrum). Bra jobbat!”

Det är inte utan att man undrar vad dessa politiker menar med ”våra gymnasieelever”? Vadå ”våra”?

Vi kommer i ett senare avsnitt av sossesåpan se att den tidigare läraren, numera kommunalrådet Per Nylén, inte är oerfaren när det gäller att ta socialdemokratin till ungdomen i skolan.

Socialdemokraterna i Örnsköldsviks foto.

Emil Nordfjell får tre påsar? Kanske socialdemokratisk fördelningspolitik, då han utöver att vara elev på Nolaskolan, är ordförande för SSU i Örnsköldsvik.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!