16 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Ännu en förklädd sosse

Medborgarförslag är en möjlighet som beskrivs av kommunen som:

”Alla som är folkbokförda i Örnsköldsviks kommun har rätt att skicka medborgarförslag. Förslagen ska handla om sådant som ligger inom kommunfullmäktiges kompetens. Varje förslag får endast behandla en fråga, ämnen av olika slag kan alltså inte tas upp i samma förslag.

Kommunfullmäktige har som målsättning att behandla alla medborgarförslag inom 1 år. Vid kommunfullmäktiges sammanträden i april och oktober redovisar kommunstyrelsen för fullmäktige vilka medborgarförslag som inte har beretts färdigt.”

 

Medborgarförslag

 

Cina Flarke är en kvinna som skickat in just ett medborgarförslag. Det går ut på att kommunen i sina skolor bör separera skolavslutningen för olika åldersgrupper. Detta för att familjer med flera barn skall löpa lägre risk att barnens olika avslutningar skall krocka, med de bekymmer det för med sig. ÖA rapporterar om saken:

 

Cina Flarke

 

Ett vettigt förslag tycker vi. Däför avslog bildningsnämnden med ordförande Birgith Olsson Johansson (S) i spetsen förslaget, förstås.

Vad är då intressant med detta? Tja, Cina Flarke är förstås medborgare. Men hon är också – ja, Du gissar rätt – socialdemokratisk politiker. Hon är nämligen ledamot i kultur&fritidsnämnden:

 

Cina Flarke uppdrag

 

Man undrar onekligen hur kulturen inom S är, när politikerna själva börjar lägga fram medborgarförslag…? Mycket, mycket märkligt.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!