5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sossesåpan™ Avsnitt 14: Jan-Olov Häggström – slaktare av sjukhus

Jan-Olov Häggström sitter både i fullmäktige och landstingsfullmäktige. Det är den senare rollen som framförallt upptar hans tid och då inte minst att skadereglera konsekvenserna av sossarnas sakta slaktande av Sollefteå sjukhus. Han var även överförmyndare under många år. Det finns mycket att skriva om Jan-Olov Häggström som inte låter sig göras här.

Jan-Olovs hustru blev för inte alltför länge sedan, på ålderns höst, prästvigd. Dottern Sara är, förstås, socialdemokrat och kyrkopolitiskt ansvarig i Nätra S-förening.

Naturligtvis återfanns Sara Häggström på S-listan i valet 2014. Då 23 år gammal. Hur skulle det annars se ut? Jan-Olov kunde ju blivit ledsen i ögat annars och den stackars Sara behöver lite uppmuntrade sosseslump till sin hjälp. Dock var det inte meningen att hon skulle komma in i fullmäktige, då hon fick nöja sig med plats 34 på södra listan.

Men Sara var inte ny på listan 2014! Redan 2010, bara 19 år gammal, så fanns hon med på plats 37.

Alla sagor har dock ett slut och Sara står snöpligt nog inte med på vallistan för 2018. Pappa blev inte kommunalråd och den landstingspolitiska insatsen går till historien som, mer eller mindre, avskydd andraviolinist – slaktare av sjukhus. Återstår att se om Janne banan får en nämndsordförandepost efter valet. Kanske ta över efter Glenn Nordlunds syster Anna-Belle Strömberg i omsorgsnämnden? Bäva månde Örnsköldsviks äldre.

Vi kommer förmodligen att återkomma till Jan-Olov Häggström i ett annat ärende med tiden. Även i det ärendet finns nepotismen närvarande.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!